ŽUPANIJA / OPĆINE

MOBILNOST

Draganićki osnovci posjetili partnersku školu u Turskoj, uskoro će ugostiti prijatelje iz Turske, Poljske i Malte

Draganićki osnovci posjetili partnersku školu u Turskoj, uskoro će ugostiti prijatelje iz Turske, Poljske i Malte

Studijsko putovanje draganićkog tima u Tursku je treća po redu mobilnost u sklopu Erasmus projekta „Digitalna dimenzija unaprjeđuje zeleni život“.

Osmero učenika 7. i 8. razreda OŠ Draganići je s pedagoginjom Snježanom Tomačić, psihologinjom Adrianom Sladić i učiteljicom engleskog jezika Viktorijom Tomšić boravilo u Turskoj. Draganićki učenici su zajedno sa svojim vršnjacima iz partnerskih škola iz Poljske i sa Malte bili smješteni u turskim obiteljima s ciljem unapređivanja svojih jezičnih vještina korištenja engleskog jezika u komunikaciji s obitelji domaćina, učenja samostalnosti i suradnje te upoznavanja s turskom kulturom i običajima. Tijekom boravka u Turskoj učenici i učitelji su se upoznali s kulturno-povijesnim znamenitostima Istanbula.

Tema mobilnosti u Tursku bila je promicanje državljanstva Europske unije, borba protiv klimatskih promjena digitalizacijom te njegovanje međunarodne suradnje. Osim kako postati e-građanin, međunarodni timovi učenika i učitelja razvijali su i kompetencije - timski rad, rješavanje problema, upravljanje vremenom i organizacijske sposobnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studijsko putovanje draganićkog tima u Tursku je treća po redu mobilnost u sklopu Erasmus projekta „Digitalna dimenzija unaprjeđuje zeleni život“. Zadnja planirana mobilnost projekta je mobilnost u Hrvatsku kada će OŠ Draganići ugostiti učenike i učitelje iz Poljske, Turske i s Malte.

Izdvojeno


Reci što misliš!