ŽUPANIJA / OPĆINE

SPREMA SE FEŠTA!

Općina Draganić odlučila svoj dan proslaviti sa stilom! Od kulinarskog natjecanja i degustacija, preko vinskog maratona, sportskih takmičenja do nastupa Ljubavnika i Ivana Zaka

Općina Draganić odlučila svoj dan proslaviti sa stilom! Od kulinarskog natjecanja i degustacija, preko vinskog maratona, sportskih takmičenja do nastupa Ljubavnika i Ivana Zaka

"Lijepo molim da nam se svi pridruže, ima za svakoga ponešto – od 0 do sto godina. Svi putevi vode u Draganić", poručuje općinska načelnica Anica Domladovac

U petak i subotu se održavaju u organizacije Općine Draganić, Županije karlovačke i Turističke zajednice područja Kupa Dani Draganića koji obuhvaćaju niz zanimljivih i uzbudljivih aktivnosti, pa općinska načelnica Anica Domladovac poručuje: "Lijepo molim da nam se svi pridruže, ima za svakoga ponešto – od 0 do sto godina. Svi putevi vode u Draganić".

U petak s početkom u 14 sati se održava završna svečanost projekta "Na mladima svijet o(p)staje" kojega provodi Osnovna škola "Draganići", u 19.30 sati se predstavlja vatrogasna oprema, u 20. sati nastupaju polaznici vrtića "Didi", a pola sata kasnije folklorna skupina OŠ "Draganići", zatim grupa Mijac i slatki dodir, a prvi dan zaključuju nastupom Ljubavnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu od 10 sati se održava malonogometni turnir, od 15 sati turnir u šahu, a u 16 sati započinje kulinarski program kojega vodi Tomislav Špiček "Draganićka košara – običaji i jela plemenitih seljaka".

Za taj dio programa zaduženo je Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Juraj" Draganići, za kojega predsjednica Draženka Jagatić kaže da je "iskočio iz okvira folklornih nastupa", to jest da nizom aktivnosti javnosti približavaju tradiciju, pa i kulinarskim.


- Lani smo prezentirali kuhane male fanjke, koje želimo zaštititi jer takvo jelo postoji samo u Draganiću. Ove godine imamo natjecateljske ekipe koji će pripremati tradicionalna jela koja se vežu uz običaj draganićke košare. Imamo šest ekipa iz Draganića, Jaškova i Ogulina. Sve ekipe čine tri člana. Dobit će recepte po kojemu moraju strogo pripremati jela. Imat ćemo prosudbeno povjerenstvo koje će predvoditi Špiček. U glazbenom dijelu tog programa će nastupiti tamburaški sastav Prestiž. Manifestaciju će voditi Alenka Žganjer Pribičević. Očekujemo veliku posjetu. Besplatno će se moći degustirati kuhani mali fanjki, a i udruga žena iz Ogulina će ponuditi na degustaciju ogulinsku masnicu – navela je D. Jagatić.

Ponudit će se i ostala tradicijska jela, a kušat će se kupnjom bona, dok će prihodi biti uloženi u izdavanje kuharice tradicionalnih jela Draganića, što podupire i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

U isto vrijeme kada započinje kulinarski program započinje i takozvani vinski maraton. U 16 sati se otvara viseća kuglana, a u 19.30 sati počinje natjecanje u graničaru za žene, nakon čega će se dijeliti medalje i pehar.

Prije nastupa Ivana Zaka u 22 sata nastupa grupa Trio M.

Oba dana će biti izložena i oprema za pejntbol koja će se moći isprobati.

Izdvojeno


Reci što misliš!