ŽUPANIJA / OPĆINE

Ulaganja u školstvo

Izdana građevinska dozvola za izgradnju dvorane pri Područnoj školi Bosiljevo – ulaganje od 2,2 milijuna eura

Izdana građevinska dozvola za izgradnju dvorane pri Područnoj školi Bosiljevo – ulaganje od 2,2 milijuna eura

Ujedno će se graditi veća dvorana pri matičnoj školi u Dugoj Resi

Pozitivno razmišljamo u vezi obje dvorane koje planiramo graditi – poručuje ravnateljica Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz Duge Rese nakon što je izdana građevinska dozvola za izgradnju sportske dvorane područne škole u Bosiljevu, a plan je napraviti jednu i za matičnu.

Kako objašnjavaju iz Županije karlovačke, osnivača te školske ustanove, u Bosiljevu je predviđeno izgraditi jednodijelnu školsku sportsku dvoranu, a procijenjena novčana vrijednost radova je 2,2 milijuna eura. U troškovima će sudjelovati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republke Hrvatske, a škola u Bosiljevu ima pravo na dvoranu dimenzija deset s deset metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izgradnja dvorane te izvori sufinanciranja ovisit će o raspoloživim natječajima, kroz očekivanu suradnju s Općinom Bosiljevo – napominju iz Županije.

Pri matičnoj školi Ivan Goran Kovačić Duga Resa planirana je izgradnja trodijelne dvorane višestruke namjene kojom će se koristiti učenici, ali i dugoreške sportske udruge, nastavljaju.


- Budući da je riječ o financijski zahtjevnijem projektu, Županija je ovu trodijelnu dvoranu uvrstila na popis projekata za financiranje u novoj financijskoj perspektivi Europske unije 2021-2027. Procijenjena vrijednost za izgradnju dvorane je pet milijuna eura. Po odobrenju financijskih sredstava iz EU fondova, Županija će pokrenuti izgradnju dvorane te sufinancirati učešće u izgradnji, kroz očekivanu suradnju s Gradom Dugom Resom – informiraju iz Županije.

U Bosiljevu je 48 učenika, a u područnoj školi djeluje i vrtić s 20 polaznika programa predškole. Ravnateljica podsjeća da su u Dugoj Resi napravili školsku kuhinju da bi svako dijete imalo topli obrok.

Izdvojeno


Reci što misliš!