ŽUPANIJA / OPĆINE

ZAŽELI

Općina Josipdol zaposlila 20 osoba da skrbi za 120 starijih mještana i osoba s invaliditetom

Općina Josipdol zaposlila 20 osoba da skrbi za 120 starijih mještana i osoba s invaliditetom
Općina Josipdol

Provedba projekta traje 36 mjeseci, od čega će zaposleni pružati usluge 33 mjeseca

U srijedu je zaposleno 20 osoba na projektu "ZAŽELI za Josipdol" koji se provodi u sklopu programa "Zaželi – prevencija institucionalizacije" i tih 19 žena i jedan muškarac će skrbiti o 120 starijih mještana i osoba s invaliditetom, izvijestila je Općina Josipdol.

- Svaka zaposlena osoba će pružati uslugu za minimalno šest korisnika kojima će svaki mjesec biti uručeni paket osnovnih higijenskih potrepština – naveli su iz Općine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavili su da projekt predviđa i zapošljavanje i voditelja projekta, što će također biti
financirano iz bespovratnih sredstava.

- Provedba projekta „ZAŽELI za Josipdol“ traje 36 mjeseci, od čega će zaposleni pružati usluge 33 mjeseca. Novčana vrijednost projekta iznosi 990.000 eura. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima europskog socijalnog fonda plus za financijsko razdoblje 2021. – 2027. i državnog proračuna Republike Hrvatske, a cilj je povećanje socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije za pripadnike ciljane skupine pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu čime će se korisnicima pružitipotrebna skrb te ostanak u vlastitom domu – pojasnili su iz Općine.


Naglasili su da projekt pridonosi dostojanstvenijem življenju starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju kao i poboljšanju kvalitete života nezaposlenih.

Izdvojeno


Reci što misliš!