ŽUPANIJA / OPĆINE

Putevima predaka

Legendarni trener američkog nogometa Bill Belichick posjetio Draganić odakle su se njegovi preci krajem 19. stoljeća zaputili "preko bare"

Legendarni trener američkog nogometa Bill Belichick posjetio Draganić odakle su se njegovi preci krajem 19. stoljeća zaputili
Općina Draganić

Pristao je biti počasni građanin općine

U Draganićima je nedavno boravio najslavniji trener američkog nogometa Bill Belichick, izvornog prezimena Biličić, objavila je Općina na svojim mrežnim stranicama.

Legendarni i umirovljeni trener je posjetio početkom lipnja kraj odakle su se njegovi preci zaputili "preko bare" krajem 19. stoljeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općina je izvijestila da je s načelnicom Anicom Domladovac obišao "puteve svojih predaka te vidio plemenit kraj u kojemu žive vrijedni i požrtvovni baš kao što su bili i njegovi preci".

- Belichick je tijekom života često s ponosom isticao hrvatsko porijeklo, odnosno korijene svoje obitelji koja je iz Draganića, te tijekom posjete nije skrivao emocije i ponos – izvijestili su iz Općine.


Općina Draganić ga je još 2017. godine predložila za počasnog građanina, što je on u ovom posjetu prihvatio i istaknuo kako će mu to biti velika čast, izvijestili su.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ugostili našeg Draganićaka iz daleke Amerike, pratili smo njegove sportske uspjehe na koje smo jako ponosni. Gospodin Belichick će uvijek biti naš rado viđeni gost – poručila je načelnica.

Belichick je nedavno primio hrvatsko državljanstvo.

Ovaj 72-godišnjak je kao trener šest puta osvojio završnicu lige u američkom nogometu (NFL) s timom New England Patriots, a dvaput kao koordinator za obranu tima New York Giants.

Izdvojeno


Reci što misliš!