ŽUPANIJA / OPĆINE

Komunalni problem

Čitateljica upozorila na to da je voda za piće u Budrovcima Draganićkim zamućena ili čak i narančasta već tjedan dana

Čitateljica upozorila na to da je voda za piće u Budrovcima Draganićkim zamućena ili čak i narančasta već tjedan dana
Antonija Cipurić

Iz Vodovoda i kanalizacije su je pozvali da problem prijavi na broj telefona 0800 400 047

Čitateljica Antonija Cipurić iz Budrovaca Draganićkih je upozorila u subotu da je u proteklih tjedan dana voda iz vodoopskrbnog sustava žute boje, pa čak povremeno i narančasta.

Svaki puta kontaktiram vodovod i obavijestim da je voda žuta i da nikako nije za konzumaciju ni u kojem obliku. Unatoč svim apelima problem se i dalje pojavljuje – požalila nam se i problem dokumentirala fotografijama i video-zapisima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Vodovoda i kanalizacije su poručili da ih gospođa – nazove. Dodali su da problem treba prijaviti na 0800 400 047.

- Obojena kao i zamućena voda nisu odraz vanjskog onečišćenja ili zagađenja, već su pojava koja se događa kod korisnika, a rezultat je podizanja i strujanja taloga koji je prisutan u cjevovodima svakog vodoopskrbnog sustava. Pojavu zamućene i obojene vode uzrokuju različite situacije na sustavu, od kvarova, preko otvaranja ili zatvaranja ventila na javnoj ili internoj mreži, nestručnog rukovanja hidrantskim sustavom, naglog otvaranja ili zatvaranja. Nadalje, obojenu vodu uzrokuju neispravne i dotrajale interne instalacije – rekli su iz ViK-a.


Nastavili su da je bilo zatvaranja vode na tom području radi sanacije kvarova i da je to vjerojatni uzrok onečišćenja.

- Također, povećana potrošnja vode, punjenja bazena, neovlašteno korištenje, to jest krađa vode s hidranata doprinosi pojavi zamućenja. Važno je da se korisnici jave kada primijete takvu vodu te se izlazi na teren i vrši ispiranje. Obojena kao i zamućena voda nisu za konzumaciju, dok se ne izbistri. Kada se izvrši ispiranje na cjevovodu, korisnici moraju isprati interne instalacije jer se u protivnom talog ponovo pojavi – poručeno je iz Vodovoda i kanalizacije.

Izdvojeno


Reci što misliš!