ŽUPANIJA / OPĆINE

AFERA "PARKIRANJE"!

Županica Martina Furdek Hajdin odgovara na optužbe načelnika Vojnića: One su neutemeljene i netočne, nisu poštivali uvjete i propise kod prijave projekta

Županica Martina Furdek Hajdin odgovara na optužbe načelnika Vojnića: One su neutemeljene i netočne, nisu poštivali uvjete i propise kod prijave projekta
foto ilustracija Općina Vojnić/Pixsell

"Općina nije poštivala propisane uvjete i zakonske odredbe prilikom projekta izgradnje parkirališta na javni poziv Županije karlovačke", očitovala se

- Optužbe načelnika Vojnića Nebojše Andrića su neutemeljene i netočne – Općina Vojnić nije poštivala propisane uvjete i zakonske odredbe prilikom prijave projekta izgradnje parkirališta na javni poziv Karlovačke županije, očitovala se u ponedjeljak županica Martina Furdek Hajdin.

KAportal je u srijedu izvijestio da je načelnik Vojnića "bez pompe, govora, medija" otvorio parkiralište s 17 regularnih parkirališnih mjesta, dva za autobuse i dva za osobe s invaliditetom te da je Općina u to uložila 180.000 eura, a nije dobila zatraženu potporu Karlovačke županije od 20.000 eura i na koncu će o slučaju raspravljati i Upravni sud u Rijeci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica je istaknula da je glavni razlog zašto se odlučilo ne financirati projekt taj što Općina nije ispunila uvjete javnog poziva, pa je stoga prijava i izuzeta iz postupka vrednovanja.

Dodala je da su po uvjetima bili prihvatljivi projekti izgradnje, rekonstrukcije, obnove i uređenja nerazvrstanih cesta, pješačko-biciklističkih staza uz državne, županijske, lokalne i nerazvrstane ceste te ostalih objekata na nerazvrstanim cestama. Dodala je da je parkiralište izgrađeno na čestici koja je samostalna nekretnina i koja se ne nalazi u sustavu prometne mreže nerazvrstanih cesta niti ulazi u obuhvat susjednih nerazvrstanih cesta, pa je prigovor Općine za Županiju bio neutemeljen i neprihvatljiv.


- Uvjete javnog poziva je ispunilo 15 jedinica lokalne samouprave za projekte ukupnog iznosa 261.986,02 eura. Za poziv je provedeno savjetovanje s javnošću te su svi podnositelji prijava imali jednaku priliku i pristup informacijama. Pristigle prijave procijenjene su prema jasnim i unaprijed definiranim kriterijima, a rezultati evaluacije su javno dostupni – napomenula je M. Furdek Hajdin.

Dodala je da je predmet tužbe koju je podnijela Općina pravno pitanje je li postupak dodjele financijskih sredstava akt poslovanja temeljem kojeg se ne vodi upravni postupak ili je upravni postupak te primjenjuju li se na postupak prigovora odredbe o žalbi kao pravnom lijeku u upravnom postupku ili se pak utvrđuje sukladno uvjetima natječaja.

Izdvojeno


Reci što misliš!