ŽUPANIJA / OPĆINE

PUNO ZAINTERESIRANIH

Nikad veći odaziv mladih obitelji za Stambeni program Karlovačke županije: Paula i Matija Klokočki kupili kuću u selu u kojem je Matija odrastao

Nikad veći odaziv mladih obitelji za Stambeni program Karlovačke županije: Paula i Matija Klokočki kupili kuću u selu u kojem je Matija odrastao
Karlovačka županija

Do sada je bespovratna sredstva ostvarilo 50-ak obitelji, a ove godine interes je najveći na području Slunja, Rakovice, Netretića, Draganića i Ozlja.

Paula i Matija Klokočki odlučili su živjeti u selu u kojem je on odrastao. Ovaj mladi bračni par stoga je kupio kuću u Gradišću kod Generalskog Stola, a pritom im je, kažu, mnogo značila pomoć koju su dobili od Karlovačke županije.

- Javili smo se prošle godine na Stambeni program za mlade Karlovačke županije i ostvarili bespovratno 9 tisuća eura potpore. Svakoj mladoj obitelji to je značajna pomoć, mi smo tim novcem napravili krov na kući i baš smo zadovoljni, rekla je Paula Klokočki.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Karlovačkoj županiji pak kažu da mnogi žele ovakvu pomoć, pa je ove godine odaziv na Javni poziv u sklopu nedavno završenog  Stambenog programa za mlade - bio rekordan.

Javile su se 33 obitelji, najviše, njih 13, želi izgraditi kuću, 11 ih kuću kupuje, a 9 ih se odlučilo za rekonstrukciju kuće. Trenutačno je u tijeku administrativna provjera, a rezultati bi trebali biti objavljeni u listopadu.


U sklopu Stambenog programa za mlade - za kupnju, rekonstrukciju ili izgradnju obiteljske kuće na ruralnim područjima, Karlovačka županija mladim obiteljima bespovratno daje do 15 tisuća eura. Uvjet je da jedan partner ima manje od 40 godina, a dodatni bodovi dobivaju se, osim za broj članova obitelji i materijalni status, i ako se obitelj doseljava iz druge županije ili drugih država Europske unije.

- Stambeni program za mlade jedna je od najboljih demografskih mjera Karlovačke županije. Mlade obitelji u ovom programu vide priliku i pomoć za rješavanje svog stambenog pitanja, stoga razmišljamo da iduće godine taj limit od sadašnjih 15 tisuća eura i podignemo, kako bi naša pomoć mladim obiteljima bila još značajnija, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Ovo je četvrta godina provođenja Stambenog programa za mlade. Do sada je bespovratna sredstva ostvarilo 50-ak obitelji, a ove godine interes je najveći na području Slunja, Rakovice, Netretića, Draganića i Ozlja. U proračunu Karlovačke županije je za Stambeni program osigurano 200 tisuća eura, no, bude li potrebno, rebalansom će se osigurati i dodatna sredstva.

Izdvojeno


Reci što misliš!