Beljak iz Ozlja “udara” po bivšim partnerima: Most i HDZ su ekstremna desnica, mijenjali bi Ustav da ograniče ljudska i ženska prava

Nositeljica liste za VII. izbornu jedinicu Narodne koalicije Milanka Opačić predstavila je socijalni predizborni programa “Siguran smjer – za socijalnu politiku i mlade” u Trešćerovcu kod Ozlja, gdje se do nedavnoga zatvaranja nalazio stacionarni dio Centra za rehabilitaciju. Na predstavljanju je bio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji ustvrdio kako su HDZ i MOST ekstremno desna koalicija koja žele ograničiti ljudska i ženska prava.

Opačić je rekla da je “deinstitucionalizacija s inkluzijom 600 osoba iz tri ovakva doma rezultat koji nadmašuje ranija desetogodišnja postignuća”. Vlada Kukuriku koalicije  je omogućila za 30.000 ljudi oprost duga, a oko 200.000 obitelji dobilo je neophodnu pomoć s fiksiranjem otplatnog tečaja na 6,39 kuna za jedan švicarski franak za idućih godinu dana, naglasila je Opačić dodavši kako je bila zajamčena minimalna socijalna naknada s četiri objedinjene naknade za obitelji kojima je socijalna pomoć neophodna, te da su neke naknade bile dva puta povećane.

Nakon 11. rujna, najavila je, nastavit ćemo tamo gdje smo stali, jer mi smo zemlju izvukli iz krize. To se sada vidi, pokrenuli smo državu, ali se u šest mjeseci čudnog eksperimenta ove vlade puno toga zaustavilo, ali mi ćemo u četiri godine nastaviti zaustavljene projekte i nove, što će se vidjeti u naredne četiri godine kroz otvaranje novih radnih mjesta, boljem punjenju proračuna, te na boljem standardu građana, posebno korisnika u sustavu socijalne skrbi, rekla je Opačić.

/Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest