prohibicija u ilsadu

Poznati ozaljski poduzetnik postao je junak društvenih mreža zbog proglasa radnicima: “Djelatnik je vozio viljuškar pijan ko truba – više nema alkohola”

Pitam ga koliko je piva popio, a on meni 'pa samo 3-4'. Ovo nije jedini slučaj, sa time se već godinama borimo i sad je tome kraj.

Suvlasnik i jedan od osnivača ozaljskog Ilsada, poduzeća za proizvodnju ALU i PVC stolarije, Stjepan Hrastov, postao je hit na društvenim mrežama. Točnije, radi se o njegovoj “obavijesti” kojom svojim radnicima više ne dozvoljava da rade pijani. Čini se da su njegov proglas fotografirali i pustili van upravo oni na koje se odnosio.

Piše ovako:

“Obavještavamo sve djelatnike tvrtke ILSAD da je od 12.10.2020. zabranjen izlazak van kruga na doručak. Razlog je vrlo jednostavan. Jedan dio djelatnika kad izađe na doručak popije više piva i vrati se pijan na radno mjesto a to više ne smijemo i ne želimo tolerirati.

Zadnji slučaj je bio danas kad je jedan djelatnik pijan ko truba vozio viljuškar i kad sam ga ja slučajno zaustavio i pitao zašto nema narezanih kajli, on je jedva govorio.

Pitam ga koliko je piva popio, a on meni ‘pa samo 3-4’. Ovo nije jedini slučaj, sa time se već godinama borimo i sad je tome kraj.

Hrastov je autentičnost pisma potvrdio Jutarnjem listu rekavši da ima problemtična dva, tri čovjeka koji vole popiti.

– Ah, nije on popio četiri piva u pola sata gableca, nego dvije, to su mi rekli svjedoci, al’ onda popije jednu prije, jednu poslije, i četiri su tu već prije podneva – kaže Hrastov..

– Gledajte, on je na viljuškaru, ne daj bože da se dogodi neka nesreća, ja ću završiti u zatvoru. Imamo strojeve vrijedne tri, četiri milijuna eura, pile, vozila. Pijan čovjek dovodi u opasnost i sebe i druge. I sutra bih napravio isto, a vjerujem da će i mnogi koji imaju problem ponukani ovim mojim istupom nešto poduzeti. Treba samo hrabrosti – poručio je Hrastov za Jutarnji.hr, dodajući da je otkaz pijanim radnicma zadnja opcija.

Njegova odluka o zabrani alkoholiziranja započela je s današnjim danom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest