ŽUPANIJA / OZALJ

Očuvanje kulturne i sakralne baštine u Loviću Prekriškom kod Ozlja - u tijeku je obnova više stoljeća stare kapele sv.Križa

Očuvanje kulturne i sakralne baštine u Loviću Prekriškom kod Ozlja
- u tijeku je obnova više stoljeća stare kapele sv.Križa
Kapela sv. Križa, Lović Prekriški

Započeli su radovi na obnovi zvonika kapele sv. Križa u Loviću Prekriškom. Kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru radove nadzire Konzervatorski odjel iz Karlovca, a izvodi tvrtka Guštin d.o.o.

Kapela sv. Križa datire iz 18. stoljeća te je simbol kulturne baštine kraja smještenog na ogranke žumberačko - samoborskog gorja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredstvima Ministarstva kulture, potporom Grada Ozalj i Župe te ostalim donacijama obnova kapele zasigurno će dati doprinos ostalim sadržajima koji Lović Prekriški nudi posjetiteljima, jer Grad Ozalj sustavno „slaže“ turističku ponudu ovog kraja.

Upravo u okviru Enjoyeheritage projekta krenulo se u očuvanja lokalne baštine. Prepoznalo se koliko kulturnu važnost u maloj sredini predstavljaju stare napuštene škole, te je umjesto rušenja Grad Ozalj revitalizirao taj prostor. Pa je od jeseni prošle godine na tome mjestu otvoren Centar za posjetitelje, koji nudi niz aktivnosti, osmišljenih radionica i predavanja za posjetitelje.

Uz predivan pogled koji pruža Lović Prekriški i bogatu očuvanu kulturnu baštinu ovo mjesto pomalo postaje nezaobilazno na turističkoj karti sve više izletnika.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!