ŽUPANIJA / OZALJ

Pet županijskih vatrogasnih zajednica dobilo čamce ozaljskog Flammifera - HVZ će ih za poplavna područja nabavljati još

Pet županijskih vatrogasnih zajednica dobilo čamce ozaljskog
Flammifera - HVZ će ih za poplavna područja nabavljati još

- Današnja primopredaja nastavak je suradnje, ali i opremanja vatrogasaca ovakvim plovilima jer se za njima pokazala potreba na poplavnim područjima Karlovca te slivova Save i Drave gdje će plovila biti i raspoređena. Potreba za njima se naročito pokazala u vrijeme prvih udara poplava kod pružanja pomoći građanima. Vatrogastvo kao organizirana operativna snaga najbolje pokazuje koliko su oni bitni u obrani kod poplava. S ovakvim načinom opremanja nastavit ćemo i dalje, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, na današnjoj primopredaji osam vatrogasnih čamaca u ozaljskoj tvrtki Flammifer.

Hrvatska vatrogasna zajednica nabavila ih je za vatrogasne zajednice Varaždinske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, a vrijedni su 650.000 kuna bez PDV-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čamci su opremljeni četverotaktnim izvanbrodskim motorima i pripadajućim prikolicama. Duljina im je 6 metara s motorima od 30 i 50 KS, a izrađeni su od aluminija, kapaciteta za 9 osoba ili ukupne težine do 1.300 kilograma.

Inače, od 2016. do sada vatrogasnim zajednicama isporučeno je 13 čamaca.

KAportal.hr


Reci što misliš!