ŽUPANIJA / OZALJ

Započinju Ozaljski dvorski balovi u Starom gradu, prvi u subotu posvećen Theodoru Batthyanyu

Započinju Ozaljski dvorski balovi u Starom gradu, prvi u subotu
posvećen Theodoru Batthyanyu

Projekt Zrinsko – Frankopanskih ozaljskih dvorskih balova provodi Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska  - Ozalj, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i Grada Ozalj u suradnji s Zavičajnim muzejom Ozalj i Družbom „Braće Hrvatskog Zmaja“.

Riječ je o druženjima i edukativnim radionicama na temu dvorskih društvenih plesova u raskošnim dvorskim kostimima i krinolinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi u nizu balova održat će se ove subote, 21. rujna 2019. godine od 18:30 sati u Starom gradu Ozalj posvećen Theodoru Batthyanyu. Program će se odvijati u dva dijela, započinje plesnom radionicom koju će vodi Vlasta Rittig, baletna umjetnica u HNK Zagreb i umjetnička voditeljica KUD-a Katarina Zrinska – Ozalj. Posjetitelji će moći dobiti odgovore na sva pitanja kako se nekad plesalo, kao i o domaćinu prvog ovogodišnjeg bala Theodoru Batthyanyu, svojevrsnom pioniru hrvatskog poduzetništva, kojeg je "isklesao" upravo u Ozlju.

Početak bala je u 20 sati uz nastup plesne skupine „SIDONIJA“ udruge Potkalničkih plemenitaša iz Gornje Rijeke. Zajedno s sudionicima radionice i gostima bala biti će zaduženi da na autentičan način rekonstruiraju dvorske društvene plesove.

Do kraja godine zakazana su još tri dvorska i zimska bala, u čast Katarine Zrinske, Frana Krsta Frankopana i Slave Raškaj, koji će zasigurno razotkriti mnoge skrivene priče i intrige u nadasve bogatom životu na dvoru.

KAportal.hr


Reci što misliš!