ŽUPANIJA / OZALJ

Most "vruća tema" GV Ozlja - mještani naselja kroz koje se preusmjerava promet negoduju, od vojske se traži postavljanje "pontonca"

Most
Sjednica Gradskog vijeća Grada Ozlja

Na aktualnom satu gradskog vijeća Grada Ozlja najviše se govorilo o zatvaranju mosta u Gornjem Pokupju i preusmjeravanju prometa na alternativne pravce.

Naime, kako je na snazi sanacija gornjeg ustroja mosta Gornje Pokupje prometovanje državnom cestom DC228 u smjeru Karlovca odvija se dionicom županijske ceste Zorkovac – Podbrežje – Goršćaki - Mahično. Međutim, promet koji je preusmjeren kroz Zorkovac izaziva ogorčenje mještana radi nepropisne vožnje ali i zbog neodržavanja i neobilježavanja ceste, upozorava vijećnik Ivan Ćupor (HDZ).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vesna Cvijak, voditeljica Odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Grada Ozlja pojašnjava kako je riječ o županijskoj cesti, te će se sve primjedbe proslijediti Županijskoj upravi za ceste. Većim dijelom riječ je o zahtjevima koji su u fazi realizacije.  Napominje da su svjesni ozbiljnosti situacije, angažirana je i nadležna policijska postaja u pojačanom nadzoru prometa u tom području.

Irena Šimunić (SDP) ističe kako si Grad ne može dozvoliti da u ovoj situaciji bude ne pripremljen, kaže da sve ovo liči na onu poznatu priču u kojoj se prije par godina našao gornji dio Ozlja zbog rekonstrukcije serpentine.

Gradonačelnica Gorana Lipšinić napominje da se ova situacija nije mogla izbjeći, radi se o ozbiljnoj strateškoj investiciji.

- Pratimo stanje na terenu, angažirani smo u skladu s novonastalom situacijom, prilagodit ćemo se. Svjesni smo ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi dio mještana, Grad će se svakako uključiti u rješavanje svih primjedbi na terenu, kaže gradonačelnica Lipšinić, te dodaje kako Grad Ozalj sa svim sudionicama u ovom procesu traži optimalno rješenje da se što manje opterete mještani. Upravo nam je potvrđena informacija da je Županija podnijela zahtjev prema Hrvatskoj vojsci za postavljanje pontonskog mosta, ishod će se znati u narednim danima, ističe gradonačelnica Lipšinić.

KAportal.hr


Reci što misliš!