ŽUPANIJA / OZALJ

OŠ Slava Raškaj Ozalj očekuju radovi od 11 milijuna kuna - idejni projekt dogradnje škole s dvodjelnom sportskom dvoranom je spreman

OŠ Slava Raškaj Ozalj očekuju radovi od 11 milijuna kuna - idejni
projekt dogradnje škole s dvodjelnom sportskom dvoranom je spreman
Osnovna škola Slava Raškaj u Ozlju

Izrada idejnog projekata za školsku sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi Slave Raškaj Ozalj je pri samom kraju, mora biti gotov do 1. studenog 2019. godine, potvrdila je to gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić na zadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Riječ je o projektu dogradnje škole za jednosmjensku nastavu s dvodijelnom školskom sportskom dvoranom. Trenutno se dovršavaju tehnička pitanja, koja moraju biti definirana za dobivanje zelenog svijetla od strane Županijskog odjela za prostorno uređenje, u konačnici i za ishođenje potrebne građevinske dozvole. Nakon toga idejni projekt dostavlja se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na potrebnu verifikacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovna škola Slava Raškaj Ozalj trenutno se prostire na 2 495 m2 s osam klasičnih učionica, tri specijalizirane učionice, školskom knjižnicom, školskom kuhinjom, blagavaonicom s kapacitetom za 50 učenika i holom škole. Nastava se izvodi u dvije smjene i 14 razrednih odjela, a broj učenika iz godine u godinu varira od 250 do 285 učenika, ukupno s učenicima iz 6 područnih škola stotinjak više.

Zbog stvaranja prostornih uvjeta za jednosmjenski rad  krenulo se u projekt dogradnje postojeće škole, za što je potrebno dograditi tri učionice, a u skladu s mišljenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja, i pripadajućom dvodijelnom sportskom školskom dvoranom.

Prema riječima ravnateljice Osnovne škole Slava Raškaj Ozalj Gordane Basar, prelazak u jednosmjenski rad osigurao bi učenicima raznovrsno bavljenje izvannastavnim aktivnostima te izvanškolskim aktivnostima koje se odvijaju u školi te rad s darovitim učenicima. Osigurao bi se prostor za različite kreativne radionice i manifestacije u svrhu edukacije i rekreacije učenika. Osigurao bi se prostor za produženi boravak za učenike od 1. do 4. razreda te za pisanje domaćih zadaća za učenike od 5. do 8. razreda i za učenike putnike, kojih je u ovoj školskoj godini čak više od polovice.

S druge strane, izgradnjom dvodijelne sportske dvorane osiguralo bi se održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture prema Državnom pedagoškom standardu, ali i različite sportske aktivnosti koje bi se mogle odvijati odmah nakon nastave. Grad Ozalj u cijelosti pokriva troškove izrade projektne dokumentacije u iznosu od 450 000 kuna. Sve predradnje za gradnju školske sportske dvorane i tri učionice planirane su do kraja 2020. godine, te bi sama gradnja započela u 2021. godini.

Financiranje radova dogradnje sportske dvorane i učioničkog prostora u ukupno iznosu od 11 i pol milijuna kuna djelomično bi snosio i Grad Ozalj, a ostatak financiranja očekuje se od Karlovačke županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja, potvrdila je ravnateljica Gordana Basar, te dodala da je veseli svaki novi metar kvadratnog prostora koji će učenici i učiteljima Osnovne škole Slava Raškaj omogućiti što bolje uvjete za rad.

KAportal.hr


Reci što misliš!