ŽUPANIJA / OZALJ

Na svjetskom kongresu poduzetnika grad Ozalj dobitnik nagrade "GLOBALLOCAL" - za kreiranje pozitivnog okruženja u razvoju poduzetništva

Na svjetskom kongresu poduzetnika grad Ozalj dobitnik nagrade

Grad Ozalj dobitnik je nagrade „Globallocal“ za kreiranje dobrog ambijenta u razvoju poduzetništva.  Riječ je o internacionalnom priznanju koje se dodjeljuju prvi puta ove godine pod pokroviteljstvom i u okviru programa Svjetskog kongresa poduzetnika, i to najboljim zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za ubrzaniji razvoj održivog poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe.

Projekt se provodi pod motom „Lokalno poduzetništvo za globalni razvoj – globalno poduzetništvo za lokalni razvoj“. Svečana dodjela nagrade održana je u Skopju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije od 16. do 19. listopada 2019. godine, na kojem je prisustvovala i preuzela nagradu u ime Grada Ozlja gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrada GLOBALLOCAL za Ozalj znači puno i sigurno će biti poticaj za nove aktivnosti, projekte i suradnje, poručila je gradonačelnica Gordana Lipšinić, te dodala da se zahvaljuje svim suradnicima i poduzetnicima na kvalitetnom radu i trudu.

Osim Ozlja, ostali dobitnici priznanja iz Hrvatske u kategoriji lokalnih zajednica su gradovi Osijek, Crikvenica, Orahovica, Valpovo, Pregrada, Donji Miholjac, Pazin i Oroslavlje, te općine Bartonigla, Kostrena, Konšćina, Kneževi Vinogradi, Erdut, Medulin i Karlobag.

O laureatima ove prestižne nagrade odlučuje neovisni Međunarodni odbor kojega čini 18 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije, sociologiju, pravo, poduzetništvo, arhitekturu, ekologiju, lokalni i regionalni razvoj te druge znanosti i discipline iz devet zemalja, među kojima su i hrvatski predstavnici prof.dr.emerit. Slavica Singer i  prof.dr.sc. Velimir Srića.

Iz odbora poručuju da dugoročna misija projekta “Globallocal” je organizirano i kontinuirano nagrađivanje naprednih i vrijednih, te poticanje drugih, manje naprednih zajednica i institucija da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!