ŽUPANIJA / OZALJ

Udruge privatnih šumoposjednika iz Varaždinske županije posjetile općinu Žakanje i grad Ozalj

Udruge privatnih šumoposjednika iz Varaždinske županije posjetile
općinu Žakanje i grad Ozalj

Udruga privatnih šumovlasnika Breza Bubnjarci iz općine Žakanje ugostila je u subotu 26. listopada 2019. godine članove udruga privatnih šumovlasnika iz Varaždinske županije na čelu s tajnikom Saveza Hrvatskih udruga privatnih šumovlasnika Miljenkom Županić.

Na stručnom izletu posjetili su obnovljenu šumsku prometnicu Veliki Put na području općine Žakanje, čije je održavanje financirala Savjetodavna služba temeljem projekta Udruge privatnih šumovlasnika Breza Bubnjarci iz sredstava naknada za korištenje općekorisnih funkcija šuma. Nakon stručnog dijela programa i razmjena iskustava, sudionici su posjetili Vinski podrum Vivodina, te Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga privatnih šumovlasnika Breza Bubnjarci jedna je od najaktivnijih udruga iz područja šumarstva u Karlovačkoj županiji, a u šest godina otkako djeluje obnovljeno je preko pet kilometara zapuštenih šumskih prometnica na području općine Žakanje. Prema riječima predsjednika udruge Antona Gorše na tome se ne misli stati, sve pripremne radnje i dokumentacija spremna je za obnovu nekoliko novih kilometara šumskih puteva, čiji radovi započinju već nagodinu.

Inače, obnova šumske infrastrukture jedna je od najčešćih projekata udruga privatnih šumovlasnika, a prednost Hrvatske je u tome da smo jedina zemlja kojoj Europska Uniji u stopostotnom iznosu financira obnovu šumskih puteva.

Veliku podršku i potporu u djelovanju udruga, kojih je dvadesetak u cijeloj Hrvatskoj, daje Saveza hrvatskih udruga privatnih šumovlasnika, a prema riječima tajnika mr.sc. Miljenka Županić cilj im je planskim udruživanjem i radom, te sudjelovanjem u provedbi projekata iz područja šumarstva, poboljšati kakvoću i gospodarsku vrijednost šumskih proizvoda i unaprijedi gospodarenje privatnim šumama u Republici Hrvatskoj.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!