ŽUPANIJA / OZALJ

Kreću javne tribine informiranja i educiranja stanovništva na području grada Ozlja te općina Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić

Kreću javne tribine informiranja i educiranja stanovništva na
području grada Ozlja te općina Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić

Aktualnim projektom „PoKupi, iskoristi, očisti“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić nastoje izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

S tim ciljem pripremljeno je sedam javnih tribina u organizaciji udruge Eko Pan iz Karlovca, koje će biti održane od 18.11.2019. do 29.11.2019. godine u Ozlju, Jaškovu, Vivodini, Ribniku, Draganiću, Kamanju i Žakanju. Na tribinama će o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom prikupljanju komunalnog otpada, kućnom kompostiranju i ponovnoj uporabi predmeta govoriti Valentina Mesarić iz udruge Eko Pan i Miroslav Cigić, direktor Azelija Eko d.o.o Ozalj, uz moderatoricu Ivanu Francišković Olrom. U Ozlju, Jaškovu, Vivodini i Žakanju bit će omogućeno i praćenje uz tumača znakovnog jezika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostale aktivnosti uključene projektom su već održane edukacije u osnovnim školama usmjerene na upoznavanje različitih vrsta otpada, od njegova nastanka do zbrinjavanja kako bi polaznici shvatili ciklus kruženja svih predmeta koje koristimo. Tu je i podjela letaka, brošura i ostalih promotivnih materijala, sve s ciljem privlačenja i senzibiliziranja javnosti o posljedicama nepravilnog gospodarenja otpadom, poticanju ekoloških izbora te proaktivnog stava u zaštiti okoliša i prirode.

Ukupna vrijednost projekta je 443.508,92 kuna, a iznosom od 376.982,57 kuna sufinanciran je od strane Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!