ŽUPANIJA / OZALJ

Grad Ozalj raspisao natječaj za dodjelu ukupno 36 stipendija svojim srednjoškolcima i studentima

Grad Ozalj raspisao natječaj za dodjelu ukupno 36 stipendija svojim
srednjoškolcima i studentima
Grad Ozalj - foto arhiva KAportala

Grad Ozalj planira financijski rasteretiti ukupno 36 obitelji svojih školaraca i studenata, jer upravo toliko stipendija dodjeljuje, 18 za redovite učenike srednjih škola i isto toliko za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Ukoliko zadovolje propisane uvjete, ozaljski srednjoškolci tako mogu osigurati mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 kuna, dok studenti u iznosu od 700 kuna.

Neki od propisanih kriterija i uvjeta su prosjek ocjena, broj ECTS bodova, deficitarnost zanimanja, a posebna kategorija pri dodjeli stipendija su učenici i studenti slabijeg socioekonomskog statusa. Određenu pogodnost imaju i učenici ili studenti koji su na državnom natjecanju iz bilo kojeg obrazovnog programa ostvarili prvo mjesto, što je nerijetko slučaj u Ozlju, pa ukoliko zadovoljavaju propisane opće uvjete, imaju pravo na stipendiju u kategoriji darovitosti bez obzira na natječajem propisan prosjek ocjena zadnjeg razreda ili godine studija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom zainteresirani kandidati mogu podnijeti u roku od 15 dana od objave natječaja, odnosno zaključno s 29. studenim 2019. godine na adresu Grada Ozlja. Nakon potpisivanja ugovora, korisnicima se stipendija isplaćuje od 1. rujna 2019. do 30. lipnja 2020. godine za srednjoškolce, te od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine za studente, a to će ozaljski gradski proračun godišnje stajati 250 tisuća kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!