ŽUPANIJA / OZALJ

Širi se Poduzetnička zona Lug u Ozlju na novih 20-ak hektara, Grad dobio i pohvale iz Ministarstva gospodarstva

Širi se Poduzetnička zona Lug u Ozlju na novih 20-ak hektara, Grad
dobio i pohvale iz Ministarstva gospodarstva
Predstavnici Grada Ozalj i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

-Vrijedan je ovo i poseban projekt za grad Ozalj koji će značajno unaprijediti postojeću poslovnu infrastrukturu, drago mi je da je vodstvo grada bilo aktivno i iskoristilo mogućnost financiranja iz europskih fondova, poručio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić danas u Ozlju na početnoj konferenciji projekta unapređenja poduzetničke zone Lug.

Proširenje infrastrukturnih kapaciteta poduzetničke zone jedan od aktualnih ozaljskih projekata te je prigodom konferencije i njezinog predstavljanje gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić ugostila predstavnike Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, državnog tajnika Zdenka Lucić i pomoćnicu ministra Anu Mandac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim projektom u poduzetničkoj zoni Lug Ozalj bit će izgrađen nastavak prometnice u ulici Milana Heraka, nekadašnjoj Kolodvorskoj, i cestovno željeznički prijelaz te će se prometno spojiti zone malog i velikog gospodarstva. To ujedno donosi i prometno rasterećenje centra grada i turističke zone kod Etno sela, kojim danas prolazi prometnica u smjeru zone velikog gospodarstva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,1 milijuna kuna, a Grad Ozalj osigurao je bespovratna sredstva u iznosu od 3,5 milijuna kuna iz Operativnog programa Konkuretnost i kohezija s rokom provedbe do 1. prosinca 2020. godine.

Osim prometnog povezivanja, gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je kako će u poduzetničkoj zoni ovom investicijom biti dostupno novih 21 hektar slobodne površine s dostupnošću kompletne komunalne infrastrukture, što će zasigurno pridonijeti porastu broja novih poduzeća i novog zapošljavanja.

- Ovom prigodom želim uputiti zahvalu prije svega Ministarstvu preko kojeg smo realizirali ovu investiciju, kao i gradskom vijeću i suradnicima jer smo zaista rekordno brzo cijeli projekt pripremili na prijavu. Također i razvojnoj agenciji Karlovačke županije koja je prijavu radila i s kojom jako dobro surađujemo i svim županijskim uredima koji su bili uključeni u izdavanje potrebnih dozvola te naravno i svim vlasnicima zemlje u ovoj zoni.

Državni tajnik Zdenko Lucić naglasio je da Vlada Republike Hrvatske radi na jačanju poslovne konkurentnosti i stvaranju bolji uvjeta poslovanja i investiranja. Neki od pokazatelja tih napora su zasigurno pozitivan rast gospodarstva, BDP-a i kreditnog rejtinga, a tome su pridonijele i aktualne porezne reforme i smanjenje poreznog opterećenja poduzetnika, pojašnjava Lucić.

- Iz europskih sredstava dosad je objavljen 31 poziv na dostavu projektnih prijedloga vrijednosti više od 7 milijardi kuna, od čega 22 poziva su direktno namijenjena poduzetnicima ukupne vrijednosti 4,6 milijarde kuna. Stopa ugovaranja sredstva ujedno je iznad prosjeka Europske unije, a u najavi su i novi natječaji. Od značajnih tu je IRI II-dodjela potpora za aktivnosti istraživanja i razvoja u kojem će alokacija bespovratnih sredstava iznositi oko sto milijuna eura.

Iz ministarstva napominju kako stoje na raspolaganju gradovima, općinama i poduzetnicima u pripremi i realizaciji projekata s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i proizvodnih pogon kako bi Hrvatska bila bolje i konkurentnije mjesto za poslovanje. Grad Ozalj očito je to iskoristio te je svoju poslovnu zonu Lug progurao na sam vrh najprosperitetnijih zona u  Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr


Reci što misliš!