ŽUPANIJA / OZALJ

Koalicija Za naš Ozalj obećala gradnju tržnice, uređenje trgova, turistički razvoj i širenje zone Lug

Koalicija Za naš Ozalj obećala gradnju tržnice, uređenje trgova,
turistički razvoj i širenje zone Lug
foto ilustracija

- Prvi i osnovni zadatak u cilju razvoja gospodarstva, privlačenja novih ulagača te otvaranja novih radnih mjesta je komunalno opremanje i stavljanje u funkciju dodatnih 20 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Lug (zona preko pruge). No, nećemo zaboraviti i druge poduzetnike koji ne obavljaju djelatnost u poduzetničkoj zoni. Gradska uprava će pod našim vodstvom, svim poduzetnicima grada Ozlja, sadašnjim i budućim, biti servis koji će im davati potrebne informacije, pratiti ih i pomagati im kako u rješavanju problema tako i kao tehnička pomoć kod pripreme projekata za povlačenje financijskih sredstava iz različitih izvora, kažu u Koaliciji Za naš Ozalj koju sačinjavaju SDP, HNS i HSU, predvođeni kandidatkinjom za gradonačelnicu, SDP-ovkom Irenom Šimunić.

Predstavili su svoju viziju gospodarskog razvija Ozlja, te se osvrnuli na poljoprivredu i turizam.. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Gradska uprava će pratiti potrebe poljoprivrednika i uključiti se u poticanje onog za što su se naši poljoprivrednici sami opredijelili, a neće im nametati uzgoj egzotičnih kultura bez obzira koliko se njihov uzgoj činio profitabilnim. Zato ćemo poticati naše vinogradare i vinare, stočare i ostale poljoprivrednike prema njihovim stvarnim potrebama. Ističemo i to da nam je namjera, za prodaju lokalnih poljoprivrednih proizvoda, konačno urediti mini tržnicu po uzoru na druge gradove u okruženju, dodaju u Koaliciji.

Nužnim smatraju ulaganje u turizam, ne samo kulturni, već i seoski, lovni, ribolovni turizam te cikloturizam koji bilježi nagli porast kako u svijetu tako i kod nas.

- Budući da grad Ozalj nema dovoljno smještajnih kapaciteta, a grad Ozalj kao jedinica lokalne samouprave neće graditi hotele jer to nije u njenoj ingerenciji, poticati ćemo građane da iskoriste slobodne kapacitete svojih kućanstava u svrhu bavljenja iznajmljivanjem soba i apartmana u domaćinstvu. U cilju privlačenja turista i boljeg društvenog života Ozaljčana žele urediti gradske trgove u gornjem Ozlje, te u centru.

 

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!