ŽUPANIJA / OZALJ

Uspješno završen projekt "PoKupi, iskoristi, očisti" - MO Kamanje nagrada za najbolji mjesni odbor u razvrstavanju otpada

Uspješno završen projekt
Općina Kamanje

Mjesni odbor Kamanje najbolji je mjesni odbor u razvrstavanju otpada na projektnom području projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“, koji obuhvaća grad Ozalj te općine Žakanje, Kamanje, Ribnik i Draganić.

Naime, u sklopu projekta tijekom mjeseca prosinca 2019. i mjeseca siječnja 2020. godine trajao je natječaj za najbolji mjesni odbor u razvrstavanju otpada, sve s ciljem educiranja i izgradnje svijesti i razumjevanja javnosti o važnosti sustavnog razvrstavanja i gospodarenja otpada. Nagrada najboljem mjesnom odboru je set vanjskih kanti, koje će direktor Azelije eko d.o.o. Ozalj Miroslav Cigić predati predsjedniku mjesnog odbora Kamanje, Robertu Stipančiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Čestitamo svim stanovnicima Kamanja na velikoj količini prikupljenog otpada i brojnih frakcija, kao što su staklo, papir, plastika, koje su razdvojili i predali tijekom prosinca i siječnja, poručuju organizatori, naglašavajući kako je projekt obuhvatio podjelu letaka, brošura te plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju. Letci i brošure pripremljeni su i za osobe s teškoćama u čitanju, te za turiste na engleskom jeziku. Uz promotivne materijale održane su različite radionice i predavanja na temu kvalitetnog gospodarenja otpadom, a za one najmlađe organizirane su edukativne predstave i natjecanja iste tematike.

Ponovimo, projekt „PoKupi, iskoristi, očisti!“ u proteklih 18 mjeseci provodio se s ciljem educiranja građana o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom te je sufinanciran od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike u iznosu od 376.982,57 kuna, dok ukupna vrijednost iznosi 443.508,92 kuna.

- Ovim projektom započeo je dugotrajan proces, koji će se nastaviti i po njegovom završetku. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i aktivno doprinosili kvalitetnoj provedbi aktivnosti i pozivamo sve zainteresirane da nam dostavljaju svoje primjedbe i prijedloge kako bismo poboljšali gospodarenje otpadom i brigu o zaštiti okoliša, poručuju iz Grada Ozlja, koji su ujedno i nositelji projekta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!