ŽUPANIJA / OZALJ

Nove mjere i potpore za ozaljske obrtnike i poduzetnike u 2020. godini - osim Grada Ozlja potpore daje i Udruženje obrtnika

Nove mjere i potpore za ozaljske obrtnike i poduzetnike u 2020.
godini - osim Grada Ozlja potpore daje i Udruženje obrtnika
Predstavljanje programa potpora u gospodarstvu Grada Ozlja

Program potpora razvoja malog i srednjeg poduzetništva, jačanja poduzetničke konkurentnosti te olakšavanje poslovanja poduzetnicima i obrtnicima s područja grada Ozlja predstavljen je ozaljskim budućim i sadašnjim obrtnicima i poduzetnicima.

Ukupnu u ovoj godini Grad Ozalj pripremio je pet mjera za razvoja malog i srednjeg poduzetništva te je u proračunu osigurao 50 tisuća kuna za njihovu provedbu. Najviši dozvoljeni ukupno isplaćeni iznos po korisniku iznosi 10.000 kuna godišnje, dok je za Udruženje obrtnika ukupno planirano 20.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnica Grada Ozlja, Lidija Bošnjak napomenula je kako planirana sredstva u proračunu nisu konačna, već se mogu povećati tijekom godine prema potrebi.

- Već na početku godine dobili smo nekoliko zahtjeva tako da znamo da će se iznosi korigirati na sljedećem rebalansu. Što će biti više zahtjeva, to će Grad Ozalj osigurati više sredstava. Spremni smo saslušati sve vaše prijedloge i na taj način oblikovati mjere jer nema smisla da su u programu potpore koje se uopće ne koriste.

U ovoj godini ozaljskim poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganju su mjere za promidžbu poduzetništva i obrtništva, subvencije edukacija poduzetnika, potpore razvoju gospodarske aktivnosti, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova te po prvi puta potpora Udruženju obrtnika grada Ozlja.

Kroz mjeru potpore za promidžbu poduzetništva i obrta, Grad Ozalj subvencionira izradu promotivnih materijala namijenjenih povećanju konkurentnosti, povećanju investicija, komercijalizaciji inovacija te povećanju poduzetničkih znanja i prijenosu znanja te nastupe poduzetnika na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Subvencionira se 30% dokumentiranog iznosa, a najviše do 5.000 kuna po korisniku godišnje.

Subvencijom edukacije poduzetnika, pokrivaju se do 30% dokumentiranog iznosa, a najviše do 5 tisuća kuna godišnje troškovi provedbe edukacije u svrhu usavršavanja poduzetnika, poboljšanja poslovanja, poticanja na korištenje europskih sredstava te njihovog umrežavanja i zajedničkog nastupa na tržištu u pojedinim sektorima.

Potpore razvoju gospodarske aktivnosti dodjeljuju se poduzetnicima za troškove nabave strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora, u visini od 70% troškova, a najviše 10.000 kuna. Dok potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova dodjeljuju za troškove izrade dokumentacije pri prijavi na natječaj u visini od 50% troškova, a najviše 10.000 kuna.

-Ove godine uveli smo i mjeru potpore Udruženju obrtnika, pa obrtnici direktno njima mogu podnijeti zahtjev za potporu. Iznos planiranih sredstava je 20 tisuća kuna, a potpore se dodjeljuju za promociju obrtništva kroz posjećivanje sajmova, izložbi, predavanja, seminara, radionica  te zajedničko sudjelovanje ozaljskih obrtnika na sajmovima i izložbama izvan Ozlja, dodaje pročelnica Lidija Bošnjak.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!