ŽUPANIJA / OZALJ

Slavonka Tea Vukušić odabrala Ozalj umjesto inozemstva - Grad potpisao ugovor o financiranju njezine specijalizacije obiteljske medicine

Slavonka Tea Vukušić odabrala Ozalj umjesto inozemstva - Grad
potpisao ugovor o financiranju njezine specijalizacije obiteljske
medicine
Ravnateljica Doma zdravlja Ozalj, Nada Diković

-Mnoge lokalne samouprave trebaju se ugledati u grad Ozalj kao dobar primjer ulaganja i podrške u razvoju primarne zaštite na svom području, jer svjedoci samo nažalost da u mjestima od 50 do 100 km od Zagreba primarna zdravstvena zaštita se uništava te specijalizacije gotovo da i nema, kazala je buduća liječnica obiteljske medicine u Ozlju, Tea Vukošić, kojoj će Grad Ozalj financirati četverogodišnju specijalizacije.

Naime, u vremenu kada smo svjedoci odlaska liječnika i ostalih zdravstvenih radnika u inozemstvo zbog sustavnog zanemarivanja, Grad Ozalj prepoznao je važnost vrijednosti usluge primarne zaštite na svom području te potpisanim ugovorom s Domom zdravlja obvezao se participirati u troškovima specijalizacije za svoju buduće doktoricu obiteljske medicine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Jako se radujem da možemo financirati specijalizaciju opće medicine za doktoricu Teu koja dolazi iz Slavonije, a nije otišla u inozemstvu nego u Ozalj. Mi kao grad prepoznajemo važnost Doma zdravlja te stoga i financijski potpomažemo u njegovom djelovanju i radu, kako bi on postao mala poliklinika, zahvaljujući ujedno i kvalitetnom i požrtvovnom radu osoblja na čelu s ravnateljicom, kaže Gordana Lipšinić, gradonačelnica Grada Ozlja.

U zadnjih pet godina Grad Ozalj uložio je gotovo 325 tisuća kuna u sufinanciranje nabavke medicinske opreme, sanitetskih vozila, opremanje i uređivanje pojedinih ordinacija u Domu zdravlja, a iznosom od 230 tisuća kuna godišnje financirat će i specijalizaciju obiteljske medicine budućoj doktorici. No, gradonačelnica Lipšinić iskoristila je i priliku i istaknula kako Dom zdravlja Ozalj ne pokriva samo područje grada Ozlja, nego i općina Ribnik, Žakanje i Kamanje pa stoga apelira na kolege da prepoznaju važnost primarne zdravstvene skrbi na ovom području te da zajedničkim sinergijskim djelovanjem doprinesu kvalitetnoj usluzi za sve stanovnike.

Odluku o novoj specijalizaciji koju financira Grad Ozalj pozdravila je i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar kazavši upravo kako je ovo dobar primjer stvaranja preduvjeta za zadržavanje visoko obrazovanih mladih u Hrvatskoj. Također, zamjenica Hajsan Dolinar naglasila je kako je suradnja Doma zdravlja Ozalj i Županije iznimna te kako zajedničkim projektima uspijevaju sustavno dizati i standard ali i potreba svih stanovnika i pacijenata.

Ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli da Dom zdravlja postane prepoznatljiva ustanova s točno definiranim standardima.

-Među njima su zasigurno Karlovačka županija i Grad Ozalj, ali i domaće tvrtke C&A, Aquestil, Ilsad i gospodin Žabčić koji nesebično ulaže u poboljšavanje usluga i standarda. Naravno, velika zahvala i svim djelatnicima koji svojim nesebičnim radom doprinose tome, poručuje ravnateljica Diković.

Inače, u Domu zdravlja Ozalj prethode i kapitalna ulaganja, i to u rekonstrukciju središnjeg najstarijeg dijela zgrade, čime bi se osigurao prostor za djelatnosti radiologije, fizikalne terapije i oftamologije. U tu svrhu Karlovačka županija osigurala je iz decentraliziranih sredstava iznos od 2 milijuna kuna.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!