ŽUPANIJA / OZALJ

Održana sjednica Stožera CZ Grada Ozlja - na snazi niz mjera i prijedloga o svrhu pervencije širenja koronavirusa

Održana sjednica Stožera CZ Grada Ozlja - na snazi niz mjera i
prijedloga o svrhu pervencije širenja koronavirusa

Ozlju je jučer održana gradska sjednica stožera civilne zaštite na kojoj su bili prisutni i načelnici susjednih općina Kamanja, Žakanja i Ribnika. Tema sjednice bila je sagledavanje stanja oko prisutnosti epidemije koronavirusa kao i poduzete mjere vezane za pervenciju širenja zaraze.

Iz Stožer civilne zaštite Grada Ozlja poručuju kako je donijeto niz odluka, među kojima i ona o zatvaranju Zavičajnog muzeja Ozalj za posjetitelje, zatim o ograničenom broju ulaska korisnika u Gradsku knjižnicu Ozalj, djelatnice Crvenog križa Ozalj neće se slati na druga područja, osim na područje Grada Ozlja te općina Kamanje, Ribnik i Žakanje. Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Ozalj je zatvorena, u tijeku se provodi trijaža i praćenje epidemiološke situacije, a sve ostale intervencije pacijenti mogu odraditi preko osobnih liječnika telefonskim putem. Javnosti je upućen i prijedlog da se ukopi obavljaju samo u krugu uže obitelji, a vode se i razgovori o eventualnim korekcijama održavanja misnih slavlja. Također, iznesen je prijedlog da se djelatnici vatrogasne interventne postrojbe preventivno  samoizoliraju kao i čelnici jedinice lokalne samouprave po dogovoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog izvanredne situacije, mogućnosti širenja i oboljenja od koronavirusa, Grad Ozalj i Općina Kamanje mole građane za prilagodbu novonastaloj situaciji te da se suzdržavaju od dolazaka u prostorije gradske uprave i jedinstvenog upravnog odjela. Preporučuju upućivanje zahtjeva prema upravnim odjelima telefonskim pozivima, elektronskom ili običnom poštom, o čemu će dobiti najbržu moguću povratnu informaciju.

Iz Grada Ozlja posebno naglašavaju kako će se rok za dostavu zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima prigodom blagdana Uskrsa produžiti za dovoljan vremenski period kako bi svi koji ostvaruju pravo uspjeli podnijeti zahtjev.

Stožer CZ Grada Ozlja moli građane za razumijevanje i savjesno ponašanje te da prate aktualne objave na službenoj stranici Grada Ozlja i društvenim mrežama.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!