ŽUPANIJA / OZALJ

Mjere na ozaljskom području - bez propusnica moguće kretanje unutar područja Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik

Mjere na ozaljskom području - bez propusnica moguće kretanje unutar
područja Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik
foto ilustracija

S obzirom kako na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa virusne infekcije COVID-19, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zabrane se ne odnose za pojedine kategorije službi te za njihove odvijanje nadležni stožeri civilne zaštite izdaju propusnice. Mještanima s prebivalištem na području općina Kamanje, Ribnik i Žakanje te grada Ozlja omogućeno je kretanje bez propusnice na cijelom području od Ribnika do grada Ozlja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahtjev za njezino izdavanje zajedno s osobnim podacima, adresom odlaska te opravdanim razlogom podnosi se elektroničkim putem jedinicama lokalne samouprave prema mjestu stanovanja te se jedan primjerak izdane propusnice dostavlja policiji.

-One propusnice za koje je zahtjev došao do 12:00 sati bit će izdane isti dan, a za zahtjeve koji pristignu nakon 12 sati, propusnice će biti izdane sljedeći radni dan, s time da se propusnica za jednu osobu za istu namjenu može izdati samo jednom tjedno, pojašnjavaju iz Grada Ozlja.

Međutim, stožeri civilnih zaštita naglašavaju kako se zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju samo u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština s valjanom argumentacijom.  Nadležni stožeri će samo i isključivo u opravdanim razlozima uz strogo poštivajući Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te uz prethodnu provjeru navoda i zahtjeva kod mjesnih odbora, a po potrebi i drugih službi, izdati propusnicu.

-Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta odnosno boravišta, pojedinci i dalje moraju poštovati mjere prevencije širenja zaraze, a to su socijalno distanciranje, ne zadržavanja na javnim prostorima, uz posjedovanje valjane propusnice, napominju nadležni stožeri civilne zaštite.

Provedbu će kontrolirati policija i članovi Stožera civilne zaštite općina Kamanja, Žakanja i Ribnika te grada Ozlja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!