ŽUPANIJA / OZALJ

DOM ZDRAVLJA OZALJ

U vrijeme epidemije koronavirusa primarna zdravstvena skrbo sigurana pacijentima na ozaljskom području

U vrijeme epidemije koronavirusa primarna zdravstvena skrbo
sigurana pacijentima na ozaljskom području
Dom zdravlja Ozalj

U uvjetima epidemije koronavirusa i dalje je dostupna primarna zdravstvena skrb na područjima općina Ribnik, Žakanje, Kamanje i grada Ozalj. Naime, ravnateljica Dom zdravlja Ozalj Nada Diković je u razgovoru za KAportal potvrdila da Dom zdravlja Ozalj zajedno sa svojim ambulantama radi normalno kao i kada nije bilo epidemije COVID -19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 te su pacijentima dostupne usluge kako u Domu zdravlja Ozalj tako i u ordinacijama primarne zaštite u Kamanju, Žakanju i Ribniku.

Međutim, prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nadležnih epidemioloških službi, iz Doma zdravlja Ozalj posebno naglašavaju kako je upravo zbog prisutnosti virusa COVID-19 potrebno smanjiti broj osobnih dolazaka kod liječnika naročito za kronične pacijente bez akutnih zdravstvenih tegoba kako bi se, koliko god je to moguće, smanjila mogućnost prijenosa infekcije na ostale pacijente i zdravstvene djelatnike. U slučaju simptoma respiratornih infekcija, kao što su povišena temperatura, kašalj, grlobolja, otežano disanje, kratak dah i slično, pacijent mora obvezno najprije telefonski kontaktirati svojeg liječnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema zadnjim službenim informacijama županijskog stožera civilne zaštite na području Karlovačke županije postoji ukupno 18 pozitivnih osoba na COVID-19, međutim do sada niti jedan slučaj nije zabilježen na ozaljskom području.

KAportal.hr

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!