ŽUPANIJA / OZALJ

NEMA STAJANJA

Bez obzira na epidemiju infrastrukturni radovi u Ozlju odvijaju se u skladu s planovima

Bez obzira na epidemiju infrastrukturni radovi u Ozlju odvijaju se u skladu s planovima

Usprkos epidemiji koronavirusa, kapitalni radovi u Ozlju vrijedni preko 15 milijuna kuna ne staju

Riječ je o dogradnji Dječjeg vrtića Zvončići i izgradnji nove pristupne prometnice za čiju provedbu je Grad Ozalj osigurao europska financijska sredstva.

Budući i sadašnji mališani dječjeg vrtića Zvončići mogu biti bezbrižni, radovi na dogradnji kapaciteta koji su započeli u srpnju prošle godine, pri samom su kraju kraj. Plan njihova završetka očekuje se 01. svibnja 2020. godine, dok je rok za ishođenje uporabne dozvole sredina svibnja 2020. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 9 milijuna kuna, a Grad Ozalj 85 posto sredstava povukao je iz programa Ruralnog razvoja mjere 7.4.1., a ostatak od 2,5 milijuna kuna osigurao je u svom proračunu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na drugoj strani grada, radovi na izgradnji prometnice i željezničkog prijelaza u poslovnoj zoni Lug započeti početkom godine u punom su jeku. Kako smo već izvještavali, projektom će biti obuhvaćena izgradnja nastavka prometnice u ulici Milana Heraka, nekadašnjoj Kolodvorskoj, i cestovno željeznički prijelaz te će se prometno spojiti zone malog i velikog gospodarstva, a ujedno i prometno rasteretiti centar grada i turističke zone kod Etno sela. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,1 milijuna kuna, a Grad Ozalj osigurao je bespovratna sredstva u iznosu od 3,5 milijuna kuna iz Operativnog programa Konkuretnost i kohezija.

Pročelnica Grada Ozalj Lidija Bošnjak kazala je za KAportal kako se projektom izgradnje prometnice u poslovnoj zoni odvijaju dvije vrste radova, prvo je izgradnja ceste čiji je izvođač tvrtka ARKADA d.o.o., a plan završetka radova je 30. svibnja 2020.godine, dok na izgradnji željezničko – cestovnog prijelaza izvođač radova je tvrtka PRUŽNE GRAĐEVINE d.o.o. i plan njegova završetka je 30. rujna 2020.godine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!