ŽUPANIJA / OZALJ

PROPUSNICE

Korak ispred drugih: Ozalj sa susjednim općinama provodi racionalniji sustav izdavanja propusnica

Korak ispred drugih: Ozalj sa susjednim općinama provodi racionalniji sustav izdavanja propusnica

Na području bivše općine Ozalj izdano je ukupno 636 propusnica, najviše u gradu Ozlju 441, u Žakanju 106, Kamanju 51 i Ribniku 38.

Otkako su na snazi odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenom kretanju i potrebi posjedovanja valjane propusnice prilikom napuštanja mjesta prebivališta, na području grada Ozlja i općina Kamanja, Žakanja i Ribnika, nadležni stožeri civilne zaštite izdali su ih ukupno 636 propusnica.

No, na ovom području odredbe o napuštanju mjesta prebivališta prilagođene su prije svega potrebama lokalnog stanovništva. Naime, zahvaljujući dobroj suradnji lokalnih čelnika u Ozlju, Kamanju, Žakanju i Ribniku, a prije svega sagledavanju trenutne situacije iz potreba mještana, napravljen je korak unaprijed i omogućeno je kretanje bez propusnice unutar ovog područja. Time je mještanima ovih susjednih povezanih područja dobrim dijelom omogućeno neometano obavljanje svakodnevnih aktivnosti, bilo da je riječ o obrađivanju poljoprivredne oranice ili odlazak u šumu u susjednu općinu ili odlazak u poslovnicu banke, fine, pošte ili ljekarne.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ostalim slučajevima, prilikom kretanja izvan Ribnika ili Ozlja koji su rubni dijelovi ovog područja, mještanima je potrebna propusnica, a one su se na ovom području uglavnom izdavale u slučajevima skrbi djeteta ili starijih osoba, zatim u svrhu obavljanja tehničkog pregleda vozila ili pogreba bližeg člana obitelji. Od početka izdavanja propusnica u gradu Ozlju izdano ih je tako 441, u Žakanju 106, u Kamanju 51 i Ribniku 38.

Inače, ovaj model funkcioniranja izdavanja propusnica i okrupnjavanje područja oko gradova pozdravio je i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović komentirajući kako je to zasigurno racionalno rješenje, a zakonska podloga već postoji u Zakonu o sustavu civilne zaštite.

Izdvojeno


Reci što misliš!