ŽUPANIJA / OZALJ

ZABAVA ZA NAJMLAĐE

Društvo Naša djeca Ozalj pokrenulo online Pričaonice, djeca i više nego zadovoljna

Društvo Naša djeca Ozalj pokrenulo online Pričaonice, djeca i više nego zadovoljna

Kreativna ekipa iz Društva Naša djeca Ozalj prilagodila se uvjetima života u epidemiji i pokrenula youtube kanal kako bi njihova Pričaonica petkom živjela i dalje.

Kultna pričaonica koju ozaljski mališani obožavaju živi online. Naime, zbog novonastale situaciju s epidemijom kreativna ekipa Društva naša djeca Ozalj i voditeljice Pričaonice pokrenule su youtube kanal kako bi i dalje bili dostupni svojim pričoljupcima svakog petka.  

-Zaista se u potpunosti dajemo za ove sitne radosti, osobito sad kad ih je manje nego obično. Uvijek smo bili svjesni koliko je važna vidljivost programa u neprofitnom sektoru tako da smo sve svoje aktivnosti redovito objavljivali prvenstveno na facebook stranici, a zatim i na stranicama Grada Ozlja, škole i povremeno u medijima. Zato je Pričaonica online bila ideja koja se sama od sebe nametnula u nastalim okolnostima, kazala je u razgovoru za KAportal Martina Bogović u ime durštva Društva naša djeca Ozalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Ozaljski mališani vjerni su pričaonici još od početka 2012. godine, kada su je volonterke Sandra Turkanović, Marija Mesarić, Nikolina Bubanj i naša sugovornica Martina Bogović pokrenule uz podršku Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca u Ozlju. Kako i same kažu, htjele su ponuditi edukativno kreativni sadržaj za djecu kojeg tada u gradu Ozlju nije bilo. Ideja je bila vrlo brzo dobro prihvaćena od strane roditelja i djece pa su podršku našle i u Društvu Naša djeca Ozalj koje je tada bilo uspavano i bez nekih aktivnosti, a kasnije i u lokalnoj samouprave.

-Ovaj novi oblik online Pričaonice donio je i novi interes za pričanje priča kod naših drugih članova, a u pričanje su se uključila i djeca. To mi je osobno najveća radost i  usudim se reći misija cijele ideje o Pričaonici. Sve online ispričane priče objavile smo na našem youtube kanalu DND Ozalj tako da se priče uvijek može pogledati i dostupne su svima koji prate naš rad, kaže Martina.

 Pričaonica se održava svakog petka u 18 sati osim za vrijeme blagdana i praznika u skladu s pedagoškom i školskom godinom, a ove sezone voditeljice Pričaonice, takozvane tete pričalice su Bojana Cvijak, Ivana Lukšić Šegina, Tamara Podvorac i Martina Bogović.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!