ŽUPANIJA / OZALJ

POMOĆ RANJIVIMA

Zamjenica župana posjetila Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu - europskim projektima proširuju svoje kapacitete i usluge

Zamjenica župana posjetila Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu - europskim projektima proširuju svoje kapacitete i usluge

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj posjetila je zamjenica župana sa suradnicima te se tom prigodom prezentirane sve aktivnosti i projekti ove ustanove.

Zamjenica župana Vesna Hajsan – Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić - Knežević obišle su danas godine Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj u Jaškovu te su zajedno s ravnateljicom Dijanom Borović Galović posjetile gospodarsku zgradu u sklopu Centra te korisnike usluge organiziranog smještaja.

Centar Ozalj pruža djeci i mladeži s teškoćama u razvoju kao i odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima različite vrste socijalnih usluga poput psihosocijalne podrške, radnih aktivnosti na područjima poljoprivredne proizvodnje, prerade poljoprivrednih proizvoda i proizvodnje prirodne kozmetike te organiziranog stanovanja. Za 80-tero djece s područja Karlovačke županije pruža uslugu psihosocijalne podrške, za 16 korisnika uslugu poludnevnog boravka, za 81 korisnika uslugu organiziranog smještaja u 19 stanova i kuća na području Karlovca i Ozlja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom 2020. godine Centar očekuje dobivanje cetrifikata za ekološku poljoprivredu i time bi imali mogućnost prodaje svojih ekoloških proizvoda, a aktivni su i na dva europska projekta, "Poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici" te "Mreža podrške za neovisnost", ukupne vrijednosti preko 18 milijuna kuna.

Projektima će se rekonstruirati zgrada u Jaškovu, osigurati tri adekvatne stambene jedinice za organizirano stanovanje za 17 korisnika, nabaviti jedno vozilo, educirati i zaposliti 29 asistenata za pružanje podrške osobama s intelektualnim teškoćama te dva edukacijska rehabilitatora i logoped. Projektom će biti obuhvaćena i izrada aplikacije za mobilne telefone u formatu jednostavnom za korištenje, a služit će kao podrška/podsjetnik kod provođenja radnih i svakodnevnih aktivnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!