ŽUPANIJA / OZALJ

POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

Grad Ozalj objavio javni poziv za potpore u poljoprivredi, ovogodišnji program poticaja iznosi pola milijuna kuna

Grad Ozalj objavio javni poziv za potpore u poljoprivredi, ovogodišnji program poticaja iznosi pola milijuna kuna

Do kraja godine ozaljski poljoprivrednici i OPG-ovci mogu podnijeti zahtjev za dodjelu potpora u poljoprivredi, za koje je Grad Ozalj u 2020. godini izdvojio 500 tisuća kuna.

Grad Ozalj objavio je javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima i OPG-ovima na svom području.

Naime, u skladu s konzultacijama lokalnih proizvođačima i Odborom za poljoprivredu Grada Ozlja, na sjednici Gradskog vijeća u veljači ove godine donesen je Program potpora poljoprivredi na području Grada Ozlja za 2020. godinu, težak pola milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, prema uputama Ministarstva poljoprivrede Republine Hrvatske i primjeni Uredbe, iz dosadašnjih programa isključene su mjere potpora razvoju stočarstva, točnije subvencija osjemenjivanja goveda i krmača, ostavljanja bređih junica, uzgoja ovaca i koza, nabave plastične folije za bale za spremanje sjenaže, te analize tla, prelaska na ekološku proizvodnju i uzgoj pčelinjih zajednica, te je stoga Program potpore u gradu Ozlju manji za dvjestotinjak tisuća kuna.

Iz Grada Ozlja pojašnjavaju kako su ciljevi Programa potpora opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i  vrijednosti te poticanje gospodarskog razvoja na cjelokupnom području grada.

Korisnici potpore koju dodjeljuje Grad Ozalj su fizičke i pravne osobe najmanje jednu godinu upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava pri APPRRR u Karlovačkoj županiji, koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na području Grada Ozlja te čije se poljoprivredne površine, za koje traže potporu, nalaze na području Grada Ozlja. lznimno, korisnici potpora mogu biti i druge pravne i/ili fizičke osobe s kojima će Grad Ozalj surađivati na provođenju mjera potpora.

Mjere potpore obuhvaćaju ulaganja u materijalnu imovinu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima povezana s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, potpore za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, potpore za plaćanje premija osiguranja, početne potpore za mlade poljoprivrednike i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava te de minimis potpore za razvoj seoskih gospodarstava.

Zahtjeve za potporu zajedno s pripadajućom dokumentacijom zainteresirani poljoprivrednici mogu dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Grada Ozlja najkasnije do 15. prosinca 2020. godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!