ŽUPANIJA / OZALJ

DOGRADNJA I UREĐENJE

Dom zdravlja Ozalj bit će za 4,4 milijuna kuna u cijelosti rekonstruiran – prva faza počinje idući mjesec

Dom zdravlja Ozalj bit će za 4,4 milijuna kuna u cijelosti rekonstruiran – prva faza počinje idući mjesec
www.dom-zdravlja-ozalj.hr

Zgrada Doma zdravlja u Ozlju bit će veća, ali i ugodnija i pristupačnija zaposlenima i pacijentima

- Ovim projektom nadogradit ćemo  prvi kat, spojiti lijevo i desno krilo zgrade i dobiti oko 260 kvadratnih metara dodatnog prostora. Uz to, prostor radiologije u prizemlju objekta i na prvom katu objedinjeni će biti na jednom mjestu, a bit će i jedna nova prostorija za male zahvate u dentalnoj medicini. U budućnosti najavljujem proširenje djelatnosti na zdravstveni turizam i to je ono za čim smo uvijek išli. Invalidne osobe imat će mogućnost bolje dostupnosti ugradnjom lifta u zgradu; taj projekt Grad Ozalj je prijavio putem Ministarstva hrvatskih branitelja, kazala je ravnateljica Nada Diković, ravnateljica Doma zdravlja Ozalj, za današnjeg potpisivanja okvirnog sporazum o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Doma.

Radove će izvesti dugoreški Kolos, a prva faza radova, vrijednih 1,6 milijuna kuna, počet će idući mjesec. Ukupna je vrijednost investicije 4,4 milijuna kuna, što će ih izdvojiti Karlovačka županija, a sve bi trebalo biti dovršeno 2022.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj je omogućiti bolje uvjete rada za liječnike i poboljšati pristupačnost za pacijente i ostale korisnike prostora, a time i mještanima Ozlja i okolice osigurati bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

- Dom zdravlja Ozalj, uz primarnu zdravstvenu skrb, 2018. i 2019. uveo je nove djelatnosti: radiologiju i oftalmologiju, a prije toga i fizikalnu terapiju. Stoga su za rad potrebni veći kapaciteti i zato je predviđeno u okviru projekta KaŽu zdravlje da se financira izrada projektne  dokumentacije za dogradnju Doma zdravlja, posebice za spomenute naknadno uvedene djelatnosti. Natječaj je završen, a ukupna vrijednost ove investicije je 4,4 milijuna kuna . Karlovačka županija u okviru okvirnog sporazuma u višegodišnjem planu osigurat će ta sredstva, a u prvoj fazi, za ovu godinu, je osigurano 1,6 milijuna kuna, izjavila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Izdvojeno


Reci što misliš!