ŽUPANIJA / OZALJ

OŠTEĆEN U EKSTREMNIM OBORINAMA

Završena sanacija klizišta u Zorkovcu Vivodinskom - radovi vrijedni 1,3 milijuna kuna

Završena sanacija klizišta u Zorkovcu Vivodinskom - radovi vrijedni 1,3 milijuna kuna

Završen je zahtjevan projekt sanacije klizišta i obnove prometnice u Zorkovcu Vivodinskom, oštećenom u jesen 2014. godine uslijed ekstremnih količina oborina.

Ovih dana okončan je projekt sanacije klizišta na nerazvrstanoj cestu, kao i njezino asfaltiranje, u naselju Zorkovac Vivodinski u gradu Ozlju. Riječ je o izvedbenim radovima sanacije čime se stabilizirao teren te osiguralo adekvatno korištenje prometnice koja je, kako kažu u Gradu Ozlju, osim alternative šumske prometnice i jedini prometni pravac za naselje Zorkovac Vivodinski s okolnim naseljima.

Prva faza radova sancije klizišta izvedena je prije nekoliko godina izgradnjom potpornih gabionskih zidova uz financijsku potporu Hrvatskih cesta, a u netom završenoj drugoj fazi obuhvaćena je rekonstrukcija prometnice, izvedba oborinske odvodnje i stabilbizacije terena kroz geotehničke radove ugradnje sidara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost izvedenih radova iznosi 1,3 milijuna kuna s PDV-om, a Hrvatske vode financijski su sudjelovale u projektu u udjelu od 60 posto. Radove je izvodila tvrtka Niskogradnja d.o.o. iz Karlovca, a voditelj gradilišta je bio Slobodan Zimonja.

- Svi radovi su izvedeni u skladu s ugovorom, čak prije isteka ugovorenog roka te možemo uputiti svake pohvale za izvođača radova, kao i tvrtku Planum d.o.o. i Dražena Flanjka koji je vršio stručni nadzor nad radovima, kažu nam iz Grada Ozlja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!