ŽUPANIJA / OZALJ

NOVI SADRŽAJ

Etno park Ozalj proširuje kapacitete, svoj prostor za prezentaciju dobit će i trška jalba

Etno park Ozalj proširuje kapacitete, svoj prostor za prezentaciju dobit će i trška jalba

Etno park Ozalj dobit će nekoliko novih tradicionalnih seoskih kuća i sjenik kako bi proširio trenutnu ponudu ovog jedinstvenog muzeja na otvorenom, a svoje mjesto za prezentaciju dobit će i trška jalba.

Etno park Ozalj dobit će nove prostore. Naime, u tijeku su radovi na uređenju i širenju ovog muzeja na otvorenom, smještenog u neposrednoj blizini samog centra grada.

Kako je najavio ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj Stjepan Bezjak trenutno se rade zemljani radovi te se priprema parcela za preseljenje nekoliko stari tradicionalnih kuća i sjenik, koji će budućim posjetiteljima na što autentični način dočarati nekadašnji seoski način življenja te proširiti trenutno ponudu muzeja.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U tijeku je priprema potrebne dokumentaciju za preseljenje i valorizaciju kulturne baštine. Za sad smo ishodili posebne uvjete konzervatorskog odjela za uređenje okoliša, prethodi nam pribavljanje etonografskog elaborata o povijesnoj vrijednosti tih kuća po prijedlogu konzervatorske službe u Karlovcu. Financijska sredstva za prvo preseljenje objekata osigurana su u prvi ovogodišnjim rebalansom proračuna Grada Ozlja, pojašnjava ravnatelj Bezjak.

Osim proširenja kapaciteta, u etno parku Ozalj uređuje se i stalni postav muzeja, pa će tako jedna kuća biti uređena i posvećena trškoj jalbi.

- S obzirom da članice KUD-a Ključ iz Trga njeguju tradiciju trške jalbe, a nemaju svoj stalni prostor u koje bi mogle prezentirati svoje rad i baštinu, jedna kuća u etno parku bit će posvećena upravo trškoj jalbi, dodaje ravnatelj Bezjak.


Reci što misliš!