ŽUPANIJA / OZALJ

NEMA PREKOBROJNIH

Investicija dogradnje Dječjeg vrtića Zvončići u Ozlju se isplatila, u sljedeću pedagošku godinu upisan maksimalan broj djece

Investicija dogradnje Dječjeg vrtića Zvončići u Ozlju se isplatila, u sljedeću pedagošku godinu upisan maksimalan broj djece

U 42 godine postojanja i djelovanja predškolskog odgoja u gradu Ozlju, u nadolazećoj godini dječji vrtić Zvončić upisat će najveći broj djece.

U nadolazećoj pedagoškoj godini, Dječji vrtić Zvončići pohađat će ukupno 198 djece, što je tridesetak više od prošle godine.

Naime, svi zahtjevi roditelja s prebivalištem u gradu Ozlju za upis svojih mališana u redoviti desetosatni program Dječjeg vrtića Zvončići, ukupno njih 61, su odobreni. Nastavak korištenja usluga vrtića ostvaruje 137 djece s područja grada te ukupan broj upisane djece u pedagoškoj godini 2020/2021. iznosi 198, što je ujedno i maksimalni kapacitet novog dograđenog vrtića u Ozlju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podatak je to koji ujedno pokazuje da su se investicijom dogradnje vrtića konačno riješile brige kako djelatnika vrtića tako i roditelja te svako dijete ima osiguran boravak u vrtiću. I ono najvažnije, konačno su zadovoljeni svi uvjeti za optimalan broj djece po odgojnim skupinama te vrtić djeluje u skladu s državnim pedagoškim standardom.

Inače, u gradu Ozlju već 42 godinu postoji organizirani rani i predškolski odgoj. U samim počecima 1978. godine vrtić je polazilo svega dvadesetak djece i to u prostorijama stambene zgrade u centru Ozlja. Izgradnjom postojeće zgrade vrtića 2003. godine, predškolski odgoj pohađalo je 80 djece, a 17 godina kapaciteti i uvjeti osigurani su za 200 djece. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!