ŽUPANIJA / OZALJ

OZALJ

Povodom obljetnice VRO "Oluja" UDVDR ogranak Ozalj odaje počast poginulim braniteljima ozaljskog kraja

Povodom obljetnice VRO

Osim mise zadušnice za poginule branitelje, članovi UDVDR ogranak Ozalj položit će vijence i zapaliti lampione kod spomen obilježja u centru Ozlja, kao i u Popovićima, na mjestu stradavanju ozaljskih branitelja.

Udruga hrvatskih veterana domovinskog rata ogranak Zrinski i Frankopana Ozalj i ove će godine, povodom Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, odati počast svim poginulim braniteljima ozaljskog kraja.

Kako je najavio predsjednik UDVDR ogranka Ozalj Josip Lukežić - Luka, u srijedu, 5. kolovoza, u 08,30 sati održat će se misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Vida u Ozlju, nakon čega slijedi odavanje počasti paljenjem lampiona kod spomen obilježja kod crkve kao i u Parku hrvatskim braniteljima u centru Ozlja te razgledavanje Spomen sobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tog dana tradicionalno članovi ogranka Zrinski i Frankopana Ozalj posjećuju i Popoviće u općini Barilović, mjesto stradavanja ozaljskih branitelja u vojno redarstvenoj akciji „Oluja 95“. Ove godine svečano polaganje vijenaca kod spomen obilježja u Popovićima održat će se u 11 sati.

Organizatori pozivaju sve građane i hrvatske branitelje da se priključe obilježavanju, ujedno naglašavaju i mole sve sudionike na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, obvezno nošenje zaštitnih maski te održavanje propisane distance.

Izdvojeno


Reci što misliš!