ŽUPANIJA / OZALJ

NOVI MOST

Konstrukcija novog mosta u Gornjem Pokupju projektirana za teško prometno opterećenje - Grad Ozalj objavio i druge tehničke podatke

Konstrukcija novog mosta u Gornjem Pokupju projektirana za teško prometno opterećenje - Grad Ozalj objavio i druge tehničke podatke

Ukupna vrijednost investicije je 53,5 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak radova je 28. veljače 2022. godine.

Grad Ozalj objavio je tehničke podatke izgradnje novog mosta na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju, čiji je izvođač austrijski Strabag. Kako navode, trenutno su izvedeni svi piloti na upornjaku U1 i U5, svi piloti na stupištima S2, S3 i S4 zajedno sa stupištima, kao i naglavnice na stupištima S2, S3 i S4.

Ujedno, nosivi sklop novog mosta preko Kupe spregnuta je rasponska konstrukcija preko 4 polja, ukupne duljine 176 m, a projektirana je kao kontinuirana čelično betonska konstrukcija koja se sastoji od dva čelična „I“ nosača spregnuta s armirano betonskom pločom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rasponska konstrukcija projektirana je za teško prometno opterećenje, a trenutno se izvodi čelična rasponska konstrukcija u radionici i radovi na upornjaku U5, pojašnjavaju u Gradu.

Za efikasno odvijanje prometa za vrijeme radova izvedena je i privremena devijacija, dok će nakon završetka radova, sadašnji most ostati van prometne funkcije.  

Ukupna vrijednost investicije zajedno s pristupnom cestom iznosi 53.567.847,13 kuna bez PDV-a, s definiranim rokom završetka svih radova, koji je 28.veljače 2022.godine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!