ŽUPANIJA / OZALJ

STUBE DO ŠKOLE

Gradu Ozlju 700 tisuća kuna bespovratnih europskih sredstava za obnovu stubišta prema školi

Gradu Ozlju 700 tisuća kuna bespovratnih europskih sredstava za obnovu stubišta prema školi

Grad priprema i dodatno projektiranje kraka staze prema budućoj stijeni za penjanje, kao i nastavak staze od Posjetiteljskog centra do škole, za čiju realizaciju također planiraju posegnuti za europskim sredstvima.

Grad Ozalj osigurao je bespovratna europska sredstva za dugo očekivanu rekonstrukciju i uspostavu šumskih stuba prema školi. Još u 2018. godini Grad je prijavio projekt u sklopu natječaja iz mjere 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture", a nakon provedene administrativne kontrole i odobrenja projekta, u rujnu ove godine sklopljen je i potpisan Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 717.750 kuna, što je ujedno i stopostotni iznos od ukupno prihvatljivih troškova radova.

Naime, već dugi niz godina, stubište smješteno na samoj litici u blizini Starog grada nalazi se u raspadnom stanju. U početku su stube bile napravljene od takozvanih pružnih šlipera, koji su bili nesigurni za hodanje u kišnom razdoblju, nakon toga izrađene su polumontažne stube punjene pijeskom, no niti one nisu dugo zadržale svoju formu. Upravo zbog toga Grad je krenuo u projektiranje i konstrukciju kvalitetnih dugotrajnih stuba, a sredstva za njezinu izradu nastojali su osigurati iz raspoloživih natječaja, što je u konačnici i odužilo cijelu realizaciju projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No osim osiguranih sredstva za uspostavu i obnovu staze od škole do državne ceste D228 koja jednom dijelom ide i do pozicije budućeg Posjetiteljskog centra Slava Raškaj, Grad priprema i dodatno projektiranje kraka staze prema budućoj stijeni za penjanje, kao i nastavak staze od Posjetiteljskog centra do škole, za čiju realizaciju također su posegnuli za europskim sredstvima unutar programa Ruralnog razvoja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!