ŽUPANIJA / OZALJ

EUROPSKI PROJEKT

Centar za pružanje pomoći u zajednici Jaškovo poboljšao postojeći sustav usluga i olakšao život osobama s poteškoćama

Centar za pružanje pomoći u zajednici Jaškovo poboljšao postojeći sustav usluga i olakšao život osobama s poteškoćama

Projektom "Mreža podrške za neovisnost" prošireno je niz postojećih usluga Centra za pomoć u zajednici Jaškovo, a ujedno i osigurano jačanje kadrovskih i stručnih kapaciteta potrebnih u radu s osobama s poteškoćama.

Projektom „Mreža podrške za neovisnost“ koja je uspješno završen nakon tri godine provedbe, Centar za pružanje usluga u zajednici Jaškovo proširio je niz primarnih usluga svojeg djelovanja, prvenstveno uslugu organiziranog stanovanja i radne aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, kao i usluge rane intervencije i psihosocijelne podrške na području Karlovačke županije.

Cilj ovog projekta, navode u Centru, bio je olakšati pristup životu u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju u Karlovačkoj županiji i tako doprinijeti povećanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je u sklopu redovite usluge za pružanje organiziranog stanovanja educirano i zaposleno 29 asistenata, koji pružaju podršku za ukupno 37 osoba s intelektualnim teškoćama. U radne aktivnosti uključeno je 15 osoba s intelektualnim teškoćama, a aplikacijom za mobilne telefone u formatu jednostavnom za korištenje ostvaruju podrška kod provođenja radnih aktivnosti i svakodnevnih aktivnosti.

-Također, unutar projekta osigurali smo za petnaestero djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji uslugu rane intervencije te za petnaestero djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji uslugu psihosocijalne podrške. Za pružanje tih dviju usluga zaposlena su dva edukacijska rehabilitatora i logoped. Ujedno je osiguran poslovni prostor za pružanje spomenutih usluga, deset stručnjaka educirano je u području rane intervencije, 30 stručnjaka prima tranzicijsku i mentorsku podršku u ranoj intervenciji, a nabavljena je i didaktička oprema i sredstva za rad, kazala je voditeljica projekta Katarina Radman Petrušić.

Trenutno je u tijeku i promocija rana intervencija u zajednici, kojom će biti podijeljeno gotovo 6500 letaka u rodilištima, domovima zdravlja, pedijatrijskim ordinacijama u svrhu prepoznavanja i osvještavanja usluge rane intervencije.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 10,6 milijuna kuna koja se u cjelokupnom iznosu financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!