ŽUPANIJA / OZALJ

PROBOJ VIRUSA

Ravnateljica ozaljskog Doma zdravlja tvrdi: Korona se na Vivodinu nije proširila iz naše ustanove

Ravnateljica ozaljskog Doma zdravlja tvrdi: Korona se na Vivodinu nije proširila iz naše ustanove
foto KAportal/PIXELL

Među djelatnicima Doma zdravlja Ozalj nema pozitivnih osoba, pa stoga indicije kao mogućem izvoru zaraze i prenošenje virusa iz naše ustanove nisu točne, kazala je ravnateljica Nada Diković.

Dogodilo se ono od čega su svi strepili, a to je proboj virusa u Domove za starije i nemoćne osobe. Karlovačka županija s jučerašnjim danom bilježi prvi takav slučaj od početka epidemije.

Naime, ponovimo, kako je jučer u Domu za starije i nemoćne osobe Viktorovski iz Vivodine utvrđena zaraza COVID-19 infekcije među 12 štićenika, a prema riječima ravnateljice Nade Viktorovski i devet djelatnica nalazi se u samoizolaciji, među kojima i ona sama. Iako se još uvijek ne zna kako je došlo do proboja virusa u ovaj Obiteljski dom, neke od indicija su upućivale prema Domu zdravlja Ozalj kao mogućem izvoru zaraze, u kojem je štićenik obavljao pretrage, nakon čega i razvio simptome.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković na upit KAportal jasno opovrgava tu mogućnost, naglasivši pritom kako zdravstveni radnici DZ Ozalj nisu imali nikakvih kontakata sa starijim osobama iz navedenog doma.

-Mogu demantirati da indicije i eventualno povezivanje naše ustanove kao mogući izvor zaraze koja se desila u Dom za starije i nemoćne osobe u Vivodini nisu točne. Niti jedan djelatnik naše ustanove nije pozitivan, dok u samoizolaciji postoje osobe ali ne zato što su pozitivne već zato što su kontakti. To su dvije ordinacije dentalne medicine, među kojima je jedna u koncesiji i jedna ordinacija Doma zdravlja, kazala je ravnateljica Diković, ističući pritom žaljenje što je došlo do konstrukcija priča u tom smjeru.

  

Izdvojeno


Reci što misliš!