ŽUPANIJA / OZALJ

prohibicija u ilsadu

Poznati ozaljski poduzetnik postao je junak društvenih mreža zbog proglasa radnicima: "Djelatnik je vozio viljuškar pijan ko truba - više nema alkohola"

Poznati ozaljski poduzetnik postao je junak društvenih mreža zbog proglasa radnicima:

Pitam ga koliko je piva popio, a on meni 'pa samo 3-4'. Ovo nije jedini slučaj, sa time se već godinama borimo i sad je tome kraj.

Suvlasnik i jedan od osnivača ozaljskog Ilsada, poduzeća za proizvodnju ALU i PVC stolarije, Stjepan Hrastov, postao je hit na društvenim mrežama. Točnije, radi se o njegovoj "obavijesti" kojom svojim radnicima više ne dozvoljava da rade pijani. Čini se da su njegov proglas fotografirali i pustili van upravo oni na koje se odnosio.

Piše ovako:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Obavještavamo sve djelatnike tvrtke ILSAD da je od 12.10.2020. zabranjen izlazak van kruga na doručak. Razlog je vrlo jednostavan. Jedan dio djelatnika kad izađe na doručak popije više piva i vrati se pijan na radno mjesto a to više ne smijemo i ne želimo tolerirati.

Zadnji slučaj je bio danas kad je jedan djelatnik pijan ko truba vozio viljuškar i kad sam ga ja slučajno zaustavio i pitao zašto nema narezanih kajli, on je jedva govorio.

Pitam ga koliko je piva popio, a on meni 'pa samo 3-4'. Ovo nije jedini slučaj, sa time se već godinama borimo i sad je tome kraj.

Hrastov je autentičnost pisma potvrdio Jutarnjem listu rekavši da ima problemtična dva, tri čovjeka koji vole popiti.

- Ah, nije on popio četiri piva u pola sata gableca, nego dvije, to su mi rekli svjedoci, al' onda popije jednu prije, jednu poslije, i četiri su tu već prije podneva - kaže Hrastov..

- Gledajte, on je na viljuškaru, ne daj bože da se dogodi neka nesreća, ja ću završiti u zatvoru. Imamo strojeve vrijedne tri, četiri milijuna eura, pile, vozila. Pijan čovjek dovodi u opasnost i sebe i druge. I sutra bih napravio isto, a vjerujem da će i mnogi koji imaju problem ponukani ovim mojim istupom nešto poduzeti. Treba samo hrabrosti - poručio je Hrastov za Jutarnji.hr, dodajući da je otkaz pijanim radnicma zadnja opcija.

Njegova odluka o zabrani alkoholiziranja započela je s današnjim danom.

Izdvojeno


Reci što misliš!