ŽUPANIJA / OZALJ

PRIJEVOZ UČENIKA

Karlovačka županija osigurala OŠ Slava Raškaj Ozalj novi školski kombi za prijevoz učenika

Karlovačka županija osigurala OŠ Slava Raškaj Ozalj novi školski kombi za prijevoz učenika

Novi školski kombi, vrijednosti 210 tisuća kuna, prevozit će deset učenika na liniji Svetice – Svetičko Hrašće – PŠ Mali Erjavec – Ozalj.

Karlovačka županija nabavila je novo kombi vozilo za potrebe prijevoza učenika – putnika Osnove škole „Slava Raškaj“ Ozalj, vrijednosti gotovo 210 tisuća kuna. Ravnateljica Gordana Basar istaknula je kako je prijevoz na ozaljskom području izvrsno pokriven autobusnim linijama zahvaljujući ujedno Osnivaču, Karlovačkoj županiji, i Gradu Ozlju koji na postojećim linijama omogućava siguran dolazak u školu djece bez prava na prijevoz.

 -Trenutno je na ozaljskom području u funkciji devet autobusnih učeničkih linija,  kojeg koristi ukupno 223 učenika. Od toga 92 učenika s pravom na prijevoz koji financira Karlovačka županija, 99 učenika bez prava na prijevoz po Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji financira Grad Ozalj, 12 učenika s vivodinskog područja te 10 učenika za koje je osiguran novi školski kombi koji danas preuzimamo, kazala je ravnateljica Gordana Basar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi školski kombi vozit će deset učenika svih razreda na liniji Svetice – Svetičko Hrašće – PŠ Mali Erjavec – Ozalj, i to najprije liniju Svetice – PŠ Mali Erjavec 4 učenika pa Svetičko Hrašće – Mali Erjavec – Ozalj 6 učenika, što ukupno iznosi 68 kilometara dnevno u dva dovoza i odvoza učenika.

Iz Karlovačke županije napominju kako je ovo sedmi kombi koji je Karlovačka županija kupila za potrebe osnovnih škola od 2018. godine te je izdvojeno više od milijun kuna u tu svrhu.

Inače, Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj ukupno ima 357 učenika, 177 učenika u razrednoj nastavi i 180 učenika od 5. do 8 razreda, raspoređenih u 24 razredna odjela. Nastava je organizirana u šest područnih škola u stalnoj jutarnjoj smjeni i u matičnoj školi u dvije smjene. Zbog manjka prostornih kapaciteta krenulo se u projekt dogradnje matične škole, za koji je, prema riječima ravnateljice Basar, dokumentacija pri kraju, te je u fazi ishođenje građevinske dozvole. Uz dogradnju matične škole, planira se i izgradnja nove dvodijelne školske sportske dvorane koja je u fazi projektiranja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!