ŽUPANIJA / OZALJ

MJERE OPREZA

Na širem ozaljskom području u ovom mjesecu zabilježeno 60 slučaja zaraze, nadležni Stožer civilne zaštite donio epidemiološke mjere opreza

Na širem ozaljskom području u ovom mjesecu zabilježeno 60 slučaja zaraze, nadležni Stožer civilne zaštite donio epidemiološke mjere opreza

Mjere opreza propisuju obvezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim javnim prostorima, na privatnim, javnim i društvenim okupljanjima, dok na svadbenim svečanostima i sahranama može bit prisutno najviše 50 ljudi.

Šire ozaljsko područje donijelo je mjere opreza u svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusa na svojem području.

Naime, od početka listopada zabilježeno je na području grada Ozalj ukupno 53 slučaja zaraze, najveći broj odnosi se na štićenike Obiteljskog doma za starije i nemoćne u Vivodini, u kojem je krajem prošlog tjedna utvrđen proboj virusne infekcije. Na području općina Kamanje, Žakanje i Ribnik, koje u prvom valu nisu imale niti jedan zabilježen pozitivan slučaj COVID-19 bolesti na svom području, od početka listopada evidentiran je manji broj pozitivnih osoba, te se uglavnom radi o pojedinačnim slučajevima zaraze. Tako službeno od početka mjeseca u općini Kamanju zabilježena su tri, Žakanju i Ribniku po dva slučaja pozitivnih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Epidemiološke mjere opreze koje su aktivne na ovom području propisuju obvezno pravilno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim javnim zatvoreni prostorima, kao što su trgovine, banke, crkve, pošte, ljekarne, zdravstvene ustanove i slično, te u javnom prijevozu osim u slučajevima propisanih ili preporučenih izuzeća. Zatim na svim privatnim, društvenim i javnim okupljanjima, kao što su rođendani, krstitke, manifestacije, priredbe, vjerski obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja.

Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, kao i na sahranama uz uvjet bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom. Također, obavijest o smrti ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganja urne. Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisutnosti gledatelja.

Nadzor nad provedbom ovih mjera vršit će operativne snage Stožera civilne zaštite, komunalni redar, kao i djelatnici PP Ozalj, koji su obvezni podnijeti izvješće o provođenju istih nadležnom Stožeru civilne zaštite. Ove mjere opreza stupaju na snagu 15. listopada 2020. godine i primjenjuju se do opoziva.

Izdvojeno


Reci što misliš!