ŽUPANIJA / OZALJ

PROBOJ VIRUSA U ŠKOLE

U ozaljskim područnim školama pozitivne tri učiteljice, učenici nastavu prate online

U ozaljskim područnim školama pozitivne tri učiteljice, učenici nastavu prate online

Osim tri pozitivne učiteljice, u samoizolacije se nalaze još četiri učiteljice i pet djelatnika – nenastavnog osoblja, do sada niti jedan učenik nije pozitivan.

Zbog pojave virusne infekcije u ozaljskim područnim školama, nastava se po novom odvija u B modelu. Naime, zbog pozitivne tri učiteljice, koje su nastavu održavale u Područnim školama Podbrežje, Vrhovac, Vivodina i Zorkovac, učenici tih škola nastavu nastavljaju pratiti na daljinu. Osim tri pozitivne učiteljice, u samoizolacije se nalaze još četiri učiteljice i pet djelatnika – nenastavnog osoblja, potvrdila je to na upit KAportala ravnateljica Osnovne škole Slava Raškaj Gordana Basar.

-Najprije je u B model nastave krenula PŠ Podbrežje, zbog pozitivne učiteljice. Kako učiteljice iz PŠ Podbrežje i PŠ „Juraj Kamenar“ Vrhovac zajedno putuju na posao i s posla, i s njima i druga učiteljica u dane kada predaje u njihovim područnim školama, došlo je do širenja zaraze. Također, i druga učiteljica iz PŠ „Juraj Kamenar“ Vrhovac čeka rezultate testiranja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je na ozaljskom području došlo i do probaja virusa u Dom za starije i nemoćne u Vivodini, ravnateljica Basar isključuje bilo kakvu povezanost s tim slučajem jer niti jedna od navedenih učiteljica ne živi na ozaljskom području. U ostalim dvjema područnim školama na području grada, kao i u matičnoj školi u Ozlju nastava se odvija po A modelu, to jest u učionicama.

-Mogu samo pohvaliti učitelje i zahvaliti roditeljima koji surađuju u ostvarivanju nastave na daljinu. Učenici navedenih područnih škola prate „Školu na trećem“ i kroz Viber grupu roditelja i učitelja surađuju u pisanju domaćih zadaća. I dalje epidemiološke mjere dezinfekcije se primjenjuju na maksimalnoj razini u svim školama i samo se mogu nadati da ćemo većinski  ostati u A modelu, kazala je ravnateljica Basar.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!