ŽUPANIJA / OZALJ

KNJIŽEVNA TRIBINA

Jedinstvena književna tribina u Ozlju, "Čaj s Edom" ugostit će znane pjesnike ali i ljubitelje zdravog načina života

Jedinstvena književna tribina u Ozlju,

Prva književna večer u petak ugostit će pjesnika Tomislava Domovića, a priliku za predstavljanje svojih proizvoda dobit će i OPG Kovač iz Jaškova.

Grad Ozalj bogatiji je za još jedan književni program - „Čaj s Edom“. Uz književnost, ova inovativna i jedinstvena tribina, u režiji pisaca Svena i Ede Popovića, posvećena je prirodi, zdravlju i dobrobiti čovjeka.

U sklopu programa održat će se četiri književna susreta u Ozlju, prvi od njih na redu je u petak, 23. listopada u 18:30 sati, u sklopu "Mjeseca hrvatske knjige", a poseban gost večeri bit će pjesnik Tomislav Domović.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tomislav Domović u književnosti djeluje od osamdesetih godina. Izdavanje prve samostalne zbirke poezije, "Heretik na 10 načina", omogućuje mu nagrada "Goran" za mlade pjesnike na Goranovu proljeću 1987. godine. Domović je otada objavio cijeli niz samostalnih zbirki – "Živo blato", "Kožom uz kožu", "Imperativi", "Žeravica" i "Ljubavni abecedarij".

Prvoj književnoj večeri pridružit će se i OPG Kovač iz Jaškova koje će predstaviti svoje proizvode. Tomislav Kovač iz Jaškova, nositelj OPG-a, jedan je od finalista natječaja za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika 2017. Gospodarstvo se posebno istaknulo predstavljanjem Grada Ozlja i sveukupne tradicije i gastronomske ponude kroz gledanu TV emisiju "Seoska gozba", gdje je dobilo priznanje za najinventivniji recept. OPG Kovač ponajviše se bavi ekološkom proizvodnjom - najviše oraha i bundeve golice, a nedavno je pokrenulo i ekološki uzgoj škotskog goveda.

Program "Čaj s Edom" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Edo Popović i Sven Popović. Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj. Autor vizualnog rješenja programa je mladi nagrađivani grafički dizajner Martin Peranović.

Organizatori napominju kako zbog mjere sprečavanja širenja epidemije COVID-19, posjetitelji "Čaja s Edom" obvezni su nositi zaštitnu masku za lice. Također, broj gostiju je ograničen kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere pa stoga zainteresirani posjetitelji dužni su najavite svoj dolazak putem Facebook-a ili na e-mail [email protected].

 

Izdvojeno


Reci što misliš!