ŽUPANIJA / OZALJ

IDEMO DALJE

Nakon prodora koronavirusa i samoizolacije, učenici ozaljskih područnih škola vratili se u klupe

Nakon prodora koronavirusa i samoizolacije, učenici ozaljskih područnih škola vratili se u klupe

Bez obzira na pojedinačne slučajeve prodora virusa u školama, stav Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i Ministarstva obrazovanja i dalje je da se nastava odvija uživo.

Nakon pozitivnih slučajeva i samoizolacije, svi učenici Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj ponovno su zasjeli u svoje klupe. Naime, zbog pojave virusne infekcije COVID-19 među učiteljicama u ozaljskim područnim školama u Podbrežju, Vrhovcu, Vivodini i Zorkovcu, o čemu je KAportal i izvještavao, došlo je do privremenog zatvaranja škola, a nastava za učenike tih škola nešto više od tjedan dana odvijala se na daljinu, putem programa „Škola na trećem“.

Zadovoljstvo ponovnim vraćanjem učenika i učiteljica na nastavu ne skriva ni ravnateljica Gordana Basar, koja nam s radošću javlja kako od danas svi učenici matične i područnih škola u Ozlju, u svim razrednim odjelima ponovno prate nastavu u A modelu, to jest u školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, ozaljska škola broji ukupno 357 učenika u ovoj školskoj godini, od toga 177 učenika pohađa razrednu nastavu te 180 učenika od 5. do 8. razreda u ukupno 24 razredna odjela. Nastava je organizirana u šest područnih škola, osim navedenih koje su bila zatvorene zbog prodora koronavirusa aktivne su i područne škole u Trgu i Malom Erjavcu. U stalnoj jutarnjoj smjeni nastava se odvija u svim područnim školama, a u matičnoj školi u dvije smjene.

Zbog epidemiološke situacije, stav Stožera civilne zaštite Karlovačke županije kao Ministarstva obrazovanja i dalje je da se nastava u svim školama odvija uživo, a samoizolacija i online nastava predviđena je samo za razrede u kojima se pojavi slučaj zaraze, kao što je bio i slučaj u Ozlju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!