ŽUPANIJA / OZALJ

LAKŠE UZ STIPENDIJE

Grad Ozalj raspisao natječaj za stipendiranje - financijska potpora stiže za 75 učenika i studenata

Grad Ozalj raspisao natječaj za stipendiranje - financijska potpora stiže za 75 učenika i studenata

Grad Ozalj u ovoj godini povećao je broj stipendija čak za dvostruku, a na inicijativu Savjeta mladih uveden je i dodatni kriterij bodovanja.

Grad Ozalj raspisao je redoviti godišnji natječaj za dodjelu čak 75 stipendija redovitim učenicama srednjih škola i redovitim studentima stručnih ili sveučilišnih studija. No, osim uvećanog broja stipendija koje Grad planira osigurati za svoje učenike i studente ove godine, na inicijativu Savjeta mladih uvedena je i novost prilikom bodovanja i uvjeta za ostvarivanje prava za stipendije.

Naime, iz Grada Ozlja pojašnjavaju kako se u proteklih godinu dana pokazalo da bi u Povjerenstvo za dodjelu stipendija svakako bilo dobro uključiti jednog člana Savjeta mladih Grada Ozlja, budući da se Savjet mladih kroz komunikaciju s mladima na lokalnom području vrlo aktivno uključio u problematiku dodjele stipendija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Također je uočeno da je potrebno detaljnije propisati način dostave konačne liste svim kandidatima te pravo prigovora na istu. Također, Savjet mladih Grada Ozlja predložio je da se u važeću Odluku prilikom bodovanja učenika i studenata uvrste i bodovi za volontiranje. Volontiranjem se doprinosi društvenom razvoju, građanskom sudjelovanju, socijalnoj koheziji i socijalnom uključivanju, te se stječu iskustva i razvijaju kompetencije potrebne i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, osobni razvoj i osobnu dobrobit.  Upravo nagrađivanje učenika i studenata volontera kroz priznavanje dodatnih bodova prilikom dodjele stipendija jedan je od načina na koji se mogu promovirati takve vrijednosti među mladima na području Grada Ozlja, poručuju iz Grada Ozlja.

U ovoj školskoj/akademskoj godini Grad Ozalj dodijelit će 30 stipendija redovitim učenicima srednjih škola u visini od 400 kuna mjesečno te 45 stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u visini od 700 kuna mjesečno. Stipendije će se kao i prijašnjih godina dodijeliti u tri kategorije, za nadarene učenike i studente, za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, te stipendije za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Rok za podnošenje zahtjeva istječe sredinom mjeseca studenog, a svu potrebnu dokumentaciju zainteresirani školarci i studenti dužni su dostaviti na adresu grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!