ŽUPANIJA / OZALJ

PREDIZBORNE AKTIVNOSTI

Biserka Vranić ponovo će biti SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja, podršku joj došao dati Peđa Grbin

Biserka Vranić ponovo će biti SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja, podršku joj došao dati Peđa Grbin

Peđa Grbin ističe kako je Biserka Vranić kao gradonačelnica pokazala kako se grad može unaprijediti

Hladne glave, toplog srca i čistih ruku, kako kažu u GO SDP Ozalj, kreću u ponovno osvajanje grada Ozlja i  nude promjenu građanima koju su čekali osam godina. Na nadolazećim izborima u političku utakmicu kreću sa svojim najjačim adutom, nekadašnjom gradonačelnicom Biserkom Vranić.

Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu grada Ozalj Biserka Vranić istaknula je kako u ovih osam godina grad stagnira, grad je usporen na svim područjima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- SDP u Ozlju nudi iskustvo, volju, znanje, energiju kako bi se pokrenuli s mjesta na kojem smo sada. U usporedbi s drugim gradovima, koji imaju isti broj stanovnika i istu teritorijalnu veličinu vidimo da zaostajemo po mnogim stvarima, a ponajviše po infrastrukturi i po ključnim segmentima kao što su poduzetnička zona, investicije koje ujedno i pune proračun. Nudimo znanje i mogućnosti koje imamo da to pokrenemo i da stvorimo grad poduzetništva, grad razvoja, grad kvalitetne infrastrukture jer nema turizma ni kulture bez dobre infrastrukture. Nužno je napraviti iskorak po kvaliteti i ponudi koju Grad nudi građanima, a to su brza rješenja, odgovornost i brzinu prije svega. Dosada smo bili svjedoci da se odluke donose i projekti provodi ali su oni vrlo spori, od početka do kraja realizacija prođe čak i dva mandata. Ne nudimo nikakva velika obećanja, nikakve velike priče, nudimo odgovornost, red i brzinu, poručuje Biserka Vranić.

Na predstavljanju kandidatkinje za gradonačelnicu grada Ozlja, predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin istaknuo da je SDP vrlo ozbiljno shvatio kampanju za lokalne izbore i veće neko vrijeme diljem Hrvatske predstavlja svoje kolegice i kolege koji su u svojim sredinama bilo to Rijeka, Varaždin, Ogulin ili Ozalj spremni preuzeti odgovornost za upravljanje svojim gradovima.

- To je izuzetno važno jer želimo svim građankama i građanima na vrijeme dati mogućnost da se upoznaju s onim što ti ljudi nude, da im postave pitanja, da od njih zatraže vrlo konkretne odgovore što će se promijeniti dolaskom SDP  na vlast, naglašava Grbin, te dodaje kako će se s promjenom vlasti u Ozlju promijeniti puno toga.

- Prije nekoliko dana bio sam u Ogulinu, razgovarao sam sa svojim kolegicama i kolegama i povući ću jednu paralelu. U 2017. godini Ogulin i Ozalj imali su sličnu polaznu točku, proračun na razini od nekakvih 40 milijuna kuna. Četiri godine kasnije, vidimo veliku razliku. S jedne strane vidimo Ogulin, koji se brine za svoje građane, koji ima ozbiljan socijalni program, ozbiljna ulaganja u infrastrukturu, poduzetničku zonu koja je popunjena sto posto zbog čega se mora širiti, imamo grad koji je s 40 milijuna kuna proračun podignuo na gotovo 100 milijuna. Dva i pol puta više nego kada je SDP preuzeo  odgovornost za upravljanje Ogulinom. S druge strane u Ozlju, proračun je 2017. godine na razini od 40 milijuna kuna, za 2021. godinu projekcija je 25 milijuna kuna. Proračun se smanjuje, a samim time smanjuje se ulaganja u podizanje kvalitete života građana ovog kraja, poručuje Grbin.

Iz SDP-a pritom naglašavaju kako je potpuno je jasno da u onim sredinama u kojima je SDP  dobio povjerenje građana, standard i ulaganja se diže i upravo je to ono što nude i u Ozlju ali i diljem Hrvatske.

- Podržavam Biserku u njezinoj utrci za gradonačelnicu grada Ozlja jer smatram da je u svom mandatu dok je obnašala tu odgovornu dužnost pokazala kako se grad može unaprijediti, kako se projekti mogu realizirati za razliku od sada kada je za realizaciju vrtića trebalo sedam godina, u Biserkinom mandatu  to je trajalo samo dvije godine. To je način na koji SDP obnaša odgovornost kad dobije povjerenje građana i zato Biserka ima moju puno podršku, poručuje Grbin iz Ozlja.

Uz objavu sadašnje gradonačelnice Gordane Lipšinić koja kreće po još jedan mandat i SDP-ove kandidatkinje Biserke Vranić, vrlo je izvjesno da će Ozalj  i u narednom šestom mandatu pripasti ženi koja bi trebala zasjati na čelnu poziciju grada. SDP-ovu kandidatkinju Biserku Vranić to ne čudi s obzirom kako kaže Ozalj je oduvijek bila sredina koja je bila naklonjena ženama.

- Ozalj je bio dom velikih žena kao što su Slava Raškaj, Katarina Zrinski, tu ima mnogo naših poduzetnica, supruga koja vode cijela domaćinstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, pa onda normalno da i u politici ima više zainteresiranih žena i to s ove pozicije smatram prirodnim, ujedno i dokazom da je Ozalj jedna zdrava sredina, koje su takve stvari u običajne, poručuje Biserka Vranić.

Izdvojeno


Reci što misliš!