ŽUPANIJA / OZALJ

DAR GRADA

Glazbena škola u Ozlju bogatija za vrijedan instrument - ručno izrađenu harmoniku Pigini

Glazbena škola u Ozlju bogatija za vrijedan instrument - ručno izrađenu harmoniku Pigini

Harmonika Pigini, vrijednosti 32 tisuće kuna, dar je Grada Ozlja povodom desete godišnjice djelovanja Glazbene škole u Ozlju.

Područni odjel Glazbene škole u Ozlju bogatiji je za novi vrijedan instrument, ručno izrađenu harmoniku Pigini. Dar je to Grada Ozlja povodom deset godina djelovanja škole na ovom području.

Prilikom predstavljanja instrumenta, ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak kazala je kako Grad Ozalj osjećaja podršku učenika i profesora te ih redovito prate kroz sve manifestacije, naglasivši pritom kako je upravo to dodana vrijednost ove škole, a grad Ozalj ima sreću jer je jedan od malobrojnih gradova ove veličine koji ima svoju glazbenu školu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić istaknula je kako sredina koja pruža i takve mogućnosti kompletnija je od sredina koja to nema, a djelovanje Glazbene škole u Ozlju zasigurno je nešto čime se Grad treba pohvaliti.

- Uvjerena sam kako roditelji zasigurno radije ostaju i planiraju doseliti u one sredine koja im pruža uvjete dodatnog sadržaja za svoju djecu, a mi u Ozlju sustavno radimo na tome, kaže gradonačelnica Lipšinić.

Trenutno Glazbenu školu u Ozlju pohađa 53 učenika, a 21 učenik upisao je u ovoj godini prvi razred. Novim instrumentom, harmonikom Pigini, prema riječima profesora Tomislava Novaka, nastava će biti višestruko kvalitetnija.

- Do nedavno djeca koja su dolazila na sat morala su nositi svoju harmoniku, sada će im to biti olakšano. Ovaj instrument mnogo znači i u kvaliteti nastave i sama djeca osjete kad je nešto kvalitetno, primijeti se da ozbiljna organizacija stoji iza toga, pa je i sam odaziv veći. Mislim da će ovaj instrument već kroz nekoliko mjeseci pokazati rezultate opravdanosti, kazao je prof. Novak zahvalivši pritom na razumijevanju i konkretnosti gradonačelnici i Gradu Ozlju što su prepoznali važnost ovog instrumenta i u ovim izazovnim vremena sudjelovali u nabavi.

Vrijednost sekcije glazbene škole u lokalnoj sredini nesporno je višestruko prepoznata, slažu se svi, a Ozalj kao mala sredina može se pohvaliti i mnogim istaknutim glazbenim profesionalcima, od opernog pjevača svjetskog kapaciteta Leona Košavića, studentice završne godine gitare Doris Brajković, profesorice harmonike Kristinke Kadak, učiteljice Melite Mataković Rožić, voditeljice područnog odjela Glazbene škole u Ozlju Marine Muić, samo su neka imena čiji je talent bio brušen upravo u Glazbenoj školi Karlovac i Područnom odjelu u Ozlju.

No, osim profesionalnog puta glazbenika, ravnateljica Mrljak naglašava kako je vrijednost glazbene škole prepoznata i na nižim razinama, upravo djelovanjem učenika u svojim sekcijama i KUD-ovima u kojima šire ljubav prema glazbi i glazbenoj djelatnosti, višestruko obogaćuje lokalnu sredinu. Razlog tome je i pokretanje male glazbene škole za predškolski uzrast u Ozlju koja će biti svojevrsni rasadnik glazbenih talenata kao i promocija glazbenog zanimanja, uvjerena je ravnateljica Mrljak.

Izdvojeno


Reci što misliš!